Stiati cand nu se fac ore la scoala?!

Posted by

Inca o zi de bucurie pentru cei mai mici dintre invatacei si de ce nu si pentru cei mai mari, printr-un ordin al Ministrului Educatiei pe data de 05 octombrie elevii si profesorii nu vor avea ore.

De fapt acestia nu vor face cursuri deoarece pe data de 05 octombrie este Ziua Internationala a Educatiei, iar unitatile de invatamant vor avea posibilitatea sa aleaga daca vor face cursuri sau nu.

Denumita si Ziua Internationala a Profesorului aceasta a fost stabilita pe 05 octombrie de catre UNESCO. In fiecare judet, inspectoratele scolare si sindicatele vor stabilii modalitatea prin care va fi sarbatorita aceasta zi speciala in fiecare unitate de invatamant.

Cum nu se poate mai bine, caci aceasta zi se poate transforma, in majoritatea scolilor, intr-o zi de „scoala altfel”, in care elevii pot vizita locuri noi sau vor avea activitati practice pentru dezvoltarea lor culturala. Cred ca nici unul din elevi nu vor rata ocazia unei zile libere, cu atat mai mult cu cat multi dintre ei s-au cam saturat deja de mersul la scoala si invatatul tarziu in noapte (pentru cei mai constiinciosi dintre ei).

Si chiar daca toate cursurile nu se vor tine asta nu inseamna ca ei vor sta acasa, deoarece fiecare scoala in parte este libera sa-si organizeze activitatile in aceasta zi de 05 octombrie, de ZiuaInternationala a Educatiei sau Ziua Internationala a Profesorului.