Cunoscuta ca fiind cea mai benefica leguma, sfecla rosie este acea leguma ce protejeaza ficatul. Sfecla reprezinta o sursa buna de vitamina B, vitamina C, fibre, magneziu, fier si alete nenumarate vitamine. Cel mai indicat mod de a consuma sfecla este sucul.
Deoarece sucul de sfecla ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui, dar creste si nivelul de rezistenta al organismului. Bogat in anitioxidanti si nitrati naturali, sucul de sfecla ajuta la cresterea numarului de molecule din vasele de sange si bineinteles ajuta la o oxigenare mai eficienta a vaselor de sange.
Cel mai eficient mod de a consuma sfecla ramane cel normal prin care o consumi intreaga, astfel nu se va pierde nicio vitamina, fibra sau nutrient. Cel mai important este sa consumi sfecla de fiecare data in stare cat mai proaspata, fara sa o pregatesti intr-un anumit mod sau fel, caci astfel nu te vei putea bucura de vitaminele si fibrele acesteia in proportie de 100%.
Pentru consumul de sfecla rosie nu ai nevoie de un super buget, mai ales ca mai mult de un pahar, doua pe zi nu ai cum sa bei deoarece sucul este foarte satios si hranitor. Deci in linii mari costul pentru consumul de sfecla nu este foarte ridicat, ci din contra este asemanator cu cel al sucurilor carbogazoase si dulci.
Daca sunteti interesati de si mai multe beneficii ale sfeclei rosii puteti gasi aici un material adecvat pentru ceea ce poate face sfecla rosie, dar si contraindicatiile acesteia.