Exercitiu de avertizare publica in Ploiesti

Posted by

Nu stiam despre acest lucru, dar chiar azi am aflat ca pe data de 13.04.2016, in municipiul Ploiesti va avea loc un exercitiu prin care se urmareste avertizarea, alarmarea, instiintarea populatiei orasului cu privire la fenomenele cum ar fi incendiile, indundatiile, dar si a poluarii accidentale. Prin sirele de alarma, spun autoritatile publice, se doreste a se atrage atentia si a se avertiza populatia cu privire la fenomenele enumerate, vrand a se limita si chiar inlatura efectele dezastruoase pe care le au.

La ora 11.00 este anuntata inceperea exercitiului, care este compus din cateva sunete, 5 la numar, cu o durata fiecare de 16 secunde, avand o pauza de 10 secunde intre fiecare sunet. Totul dureaza nu mai mult de 30 de minute, cand la 11.30 se anunta incetarea alarmei, compusa dintr-un sunet ce se va mentine la aceiasi intensitate ca sunetele anterioare, dar care va persista 2 minute inainte de incetare.

Bineinteles ca pentru acest exercitiu circulatia va fi oprita, dar doar in zona str. Poienitei (complet) si str. General Dragalina, portiunea de la intersectia cu str. Transilvaniei până la Gara de Nord.