foarfeca universala

Foarfeci de gradina la indemana

Posted by

Nu stiu ce planuri aveti voi pentru acest sfarsit de saptamana, dar stiu ca planurile tatalui meu sigur sunt date peste cap de vremea de afara. Desi nimeni nu se astepta la o astfel de vreme capricioasa, recunosc faptul ca toate planurile mele pentru viitoarea mea gradina cu trandafiri sunt date peste cap. Nu stiu daca trebuia sa iau in calcul acest lucru si sa ma astept la o vreme cu temperaturi joase, dar cred ca temperatura din ultimele zile a fost mult mai scazuta decat m-am asteptat.

Cu atat mai mult ca s-a asternut si un strat consistent de zapada. Si tocmai cand eu credeam ca toate aceste capricii ale vremii au trecut deja. Pe de alta parte nu pot sa nu observ bucuria tatei pentru beneficiile pe care le aduce aceasta vreme pentru viitoarele lanuri de grau. Poate ca din acest punct de vedere aceasta vreme este tropice pentru toate acele campuri ce au fost semanate cu grau. In afara de asta nu stiu ce poate fi benefic la aceasta vreme schimbatoare.

Si pentru ca mai devreme am amintit de trandafirii mei din gradina sunt fericita ca tata nu a reusit sa-i curete acum cateva zile si chiar ma bucur ca are foarfeca stricata. Oricum deja am facut o comanda pe www.tehnicbazar.ro pentru o noua foarfeca. Iar pana se va incalzi temperatura de afara sunt sigura ca ii va sosi si foarfeca, poate chiar mult mai inainte. Chiar ma gandeam in sinea mea, ca toata via noastra s-a cam prapadit pe o vreme ca asta, mai ales ca tata a cam ciuntit-o cu putin timp inainte sa avem parte de vremea de afara.

Habar nu aveam ca la fel ca si in cazul trandafirilor si vita de vie are nevoie de ceva protectie. Ma gandeam ca daca a rezistat toata iarna va rezista si acum, in aceste zile, dar mi-am dat seama, inainte sa-i spun tatei vreo prostie, ca pe timp de iarna nimeni nu taie si nu se atinge de vie. Apoi am aflat si de ce tata crede ca vita noastra de vie este compromisa. In termeni populari la cateva zile sau chiar ore dupa ce este curatata si taiata via „plange”.

foarfeca de gradina
foarfeca de gradina

Mai precis elimina surplusul de apa si de alte substante pe care le are exact in extremitatile de unde a fost taiata. Apoi mi-am dat seama ca via ar putea ingheta din acest punct de vedere, mai ales ca a fost destul de frig noptile trecute. Si una peste alta a mai si nins. Nu stiu ce se va intampla in acest caz, dar sper sa nu raman fara vita de vie.

Stiu ca as putea sa plantez alta, dar parca nu mi-ar fi atat de usor sa renunt la vita de vie din copilarie, parca ar fi prea mult. Iar legat de simpaticii mei trandafiri sunt mai mult decat multumita ca tata nu a avut cu ce sa-i curete, chiar daca stau sa ma gandesc bine la asta imi convine acest lucru si ma bucura. Sincer as putea renunta la orice, dar nu pot renunta la trandafirii mei. Toata copilaria mi-am petrecut-o plantand trandafiri si nu vreau sa-i pierd.