Forajul iarna – este posibil sau mai bine amanam?

Posted by

Exista un mit care circula conform careia un foraj realizat iarna nu este unul de preferat. Pentru ca ingheata pamantul, pentru ca ar fi mai greu de forat, pentru ca durata procedurii este mai mare si multe altele pot fi motivele pentru care unii amana momentul pana la primavara. Trebuie spus ca daca ati intalnit astfel de situatii inseamna ca echipa nu are experienta si nici echipament pentru foraje profesionale.

In principiu, astfel de lucrari se pot efectua oricand, indiferent de sezon. Desigur ca iarna impune poate un deranj in ceea ce priveste prognoza. Nu este vorba despre echipament ca nu ar face fata, ci despre faptul ca frigul, gerul, ninsoarea sau chiar crivatul pot fi situatii care incura personalul si astfel cu vizibilitate mica, preferam sa amanam lucrarea. Asta nu inseamna ca trebuie sa asteptati pana la primavara.

Ce trebuie stii despre forajul iarna

Sa lamurim mai intai de toate ce importanta are treaba cu pamantul inghetat. Un specialist stie foarte bine ca inghetul este doar de suprafata. Pamantul ingheata doar 50 de cm sa spunem asadar daca forajul este adanc in mod clar nu este impiedicat de cat de tare este solul. Echipamentele de foraj sunt masive, robuste, strapung pamantul fara probleme.

Desigur ca preturile sau chiar si refuzul unei echipe de a realiza un foraj pe timp de iarna va avea la baza alte motive. De aceea trebuie sa va asigurati in primul rand ca aveti o colaborare de calitate cu oameni care stiu despre acest domeniu, nu amatori. O recomandare este sa luati in considerare oferta de la ecodrillforaje.ro.

Preturile ar putea fi modificate fata de cele practicate in mod normal in timpul anului. Insa aici este vorba despre conditiile de munca, despre sol si caracteristici ale acestuia care ar putea sa complice situatia. Cei de la EcoDrill aplica doua dintre tehnicile complexe pentru forare, fiind specialisti in realizarea de foraje de medie si mare adancime: forajul hidraulic rotativ cu circulatie de fluid si forajul uscat cu ciocan de fund, in acest caz fiind chiar unii dintre cei mai buni in toata tara. Alegerea tehnicii va depinde printre altele si de tipul de sol.

Calitatea apei este influentata de sezon?

Pentru ca desigur exista si aceasta grija, trebuie sa lamurim cum sta treaba cu calitatea apei. Indiferent daca este frig, ger, indiferent de sezon, calitatea apei nu trebuie sa fie influentata in vreun fel. In acest sens vor conta alte aspecte, precum calitatea tubulaturii, alegerea corecta a pietrisului margaritar sau izolarea stratelor acvifere printre alte masuri.

Nu se poate spune care este pretul concret al unui foraj. Cert este ca fiecare cerere de acest gen este personalizata si depinde de mai multi factori. Cei de la EcoDrill sunt specialisti in acest domeniu, cu ani de experienta in spate. Indiferent ca decideti in acest sezon sa investiti intr-un foraj, EcoDrill poate executa calitativ acest serviciu. Detalii despre procedura si nu numai se regasesc si in cadrul paginii oficiale.