ian. 9

Invitat la o nunta iarna? Ce poarta un gentleman la astfel de evenimente

Invitat la o nunta iarna? Ce poarta un gentleman la astfel de evenimente

Evenimentele de genul nuntilor in sezonul rece nu trebuie sa impuna dificultati in alegerea tinutei potrivite. Un barbat va opta de fiecare data pentru un costum. Acum poate mai mult ca oricand va putea alege costumul cu vesta, un element ce asigura ca bretelele de la pantaloni nu sunt vizibile, camasa sta perfect pe corp.

O alegere potrivita poate fi despre costumul negru, simplu, cu un singur rand de nasturi. Acesta poate avea revere ascutite, acest look fiind unul clasic formal. Daca alegerea vizeaza unul din acele costume barbati slim, cu doua randuri de nasturi, poarta sacoul descheiat. Iata si alte repere importante pentru orice gentleman preocupat de imaginea sa impecabila atunci cand participa la o nunta iarna:

Costumele din lana, ideale

Chiar daca este o perioada mai rece din an asta nu inseamna ca vei opta pentru cele mai groase haine. In acest caz, costumul poate fi ca ideal cel din lana, ca cea mai mare parte a compozitiei sale. Pentru cei care nu stiu, lana mentine temperatura corpului iarna si te racoreste vara. Adica se adapteaza dupa sezon si nu vei avea acele stari neplacute de prea cald sau prea frig.

Camasa alba, negresit o varianta buna oricand

Indiferent ce fel de costum alege, camasa alba este salvatoare. Inainte de aceasta decizie, trebuie sa ai in vedere insa daca vei asocia la aceasta un papion sau o cravata, astfel incat gulerul camasii sa fie ales corespunzator. Camasa alba este in general varianta formala, dar trebuie aleasa din randul celor de calitate. Prefera ca o astfel de achizitie sa o faci din acelasi magazine din care cumperi si costumul daca este posibil.

Atentie, nu trebuie neaparat sa excluzi total culorile. Daca vei dori ceva colorat la capitolul camasa opteaza pentru pasteluri, dar evita total imprimeurile, dungile sau carourile, pentru ca acestea fac parte din tinuta de business si nu se incadreaza in tiparul evenimentului precum nunta.

Pantofii potriviti

Este un chin pentru orice barbat sa aleasa pantofii. In mod special in perioada rece a anului trebuie spus ca pantofii maro nu se potrivesc la tinute de seara. Asadar vor fi exclusi din lista de optiuni. Pot fi alesi cei clasici negri, cu siret si talpa subtire.

La capitolul accesorii simplitatea ar trebui sa fie regula de baza. Vor fi insa obligatorii papionul sau dupa caz cravata, butonii pentru camasa. In rest limita este intre batista ce va fi pusa in buzunarul sacoului, acul de cravata daca este cazul sau o esarfa, insa nicidecum toate acestea.

Participarea la un eveniment precum o nunta ce are loc iarna inseamna intr-adevar un plan vestimentar minutios insa nu foarte diferit de ceea ce in mor normal ar purta un barbat la un eveniment formal. La Zitto se regasesc costume variate, pantofi si pantaloni eleganti. Vorbim despre varietate de modele, culori si tipare, insa toate cu un punct comun si anume calitatea.