Interesul crescut al elevilor pentru greografie

Posted by

Imi aduc aminte cand eram eleva, cum abia asteptam sa vina toamna, sa incep scoala si sa primesc teancul de manual. Cele 14-15 carti erau grele, dar bucuria mea era fara margini. Ma simteam bogata si puternica si uitam si de greutate si de tot.

Dupa ce ne primeam portia de carti, ne asezam in banci si le rasfoiam. Nu pot uita nici acum interesul colegilor mei pentru geografie clasa 8.

In fiecare an scolar eram nerabdatori sa aflam ce vom mai studia la geografie si istorie, fiiindca ele sunt disciplinele care ne plimba prin lume. Cu istoria te intorci in timp, pe firul evenimentelor, cu geografia calatoresti in Africa, la Poli, in Asia si in America.

Este o calatorie pe firul imaginatiei care te imbogateste cultural si spiritual. Stai in fata hartii si stii exact unde se afla Danemarca sau SUA, unde sunt plasati cei mai inalti munti din lume.

Dar si geografia economica este interesanta. Eram atat de fericita sa stiu unde se fabrica papusi in Romania, care sunt cele mai mari fabrici de ciment din tara sau de mase plastic, in ce orase se gasesc mine sau combinate siderurgice.

Te simti foarte bogat sa stii. Nu poti fi pacalit, cand stii foarte bine. Cunostintele te fac sa fii apreciat printre ceilalti si tot ele te ajuta la:

  • obtinerea unei note bune la examen
  • admiterea la cele mai bune si inalte scoli
  • o profesie onorabila, placuta si bine platita din care sa traiesti
  • obtinerea unui post bun.

Geografie clasa a 8 a ne invata cat de frumoasa, diversa si bogata este aceasta tara. In ea se gasesc toate formele de relief, avem petrol, avem zacaminte de sare si aur, pamantul nostru este fertil si ar trebui sa avem mai multa grija de padurile noastre.

Asezarea geografica, formele de relief ne permit sa fim independenti din toate punctele de vedere si sa ne bucuram de privelisti de vis.

Dar unde se gasesc cele mai bune manuale de geografie in acest moment ca elevii sa le poata rasfori inainte de a le primi de la scoala?

Libraria Delfin, una dintre cele mai aprovizionate din tara, le stau la dispozitie lor, parintilor si cadrelor didactice.

Uitati-va ce manual complex a aparut la editura Fundatiei Romania Mare: Geografia Fizica a Romaniei – Clima, Apele, Biogeografia, Solurile, Hazardele naturale (Grigore Posea)!

Cine nu si-ar dori un astfel de manual? Ne dorim sa stim cum ia nastere focul viu, cum apar vulcanii, pe ce stam noi oamenii si ce ne asteapta in viitor.

Avem impresia ca stim pe de rost aceste meleaguri, dar ele sunt pline de mistere.

Geografia este pe cat de frumoasa, pe atat de interesanta, iar cei care stiu geografie si istorie se pot mandri cu o cultura bogata.

Nu ai mereu o harta a lumii la dispozitie sa poti citi capitalele statelor lumii, dar lasi o excelenta impresie cand le spui din minte corect.

Geografia te ajuta sa conturezi o destinatie de concediu fara sa apelezi la harta. Si cand te gandesti ca toate manualele de pe site-ul librariei Delfin costa dub 21 de lei!