Lansare carte – Volum dedicat scriitorilor cazuti la datorie in marele razboi

Daca si tu faci parte din grupul iubitorilor de carte atunci afla ca Clubul Rotary Ploiesti, impreuna cu Societatea Culturala „Ploiesti Mileniul III” si Societatea de Stiinte Istorice din Romania Filiala Prahova va invita la un eveniment special. Si anume lansarea unui volum special denumit „Citind Marele Razboi. Antologia scriitorilor cazuti”, scriitoul acestuia fiind ploiesteanul Dan Gulea. Pentru cei interesati lansarea acestui volum va avea loc miercuri, pe data de 16 mai, de la ora 18.00 in sala „Marea Unire” din Palatul Culturii.

Alaturi de scriitor vor fi prezenti si invitatii acestuia – scriitorii Codrut Constantinescu si Dorin Stanescu, iar lansarea va fi moderata de jurnalistul Claudius Dociu. Autor a mai multor volume primite cu entuziasm de public si critica literara, Dan Gulea este profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Ploiesti, iar printre aceste volume se numara si „Pluviografii. O istorie a culturii romane de la Ploiesti”, „Marginaliile avangardelor”, declarata Cartea anului 2016 de catre Uniunea Scriitorilor – Filiala Bucuresti, si „Ploiesti. Orasul disparut”, publicat anul trecut la Editura Ploiesti – Mileniul III.

De asemenea in cel mai recent volum, autorul aduce in atentia publicului 37 de scriitori al caror sfarsit este legat în ultimă instanță, de circumstanțele războiului in urma caruia Romania a trait, la inceputul secolului trecut, ora astrala a Marii Uniri, sarbatorita de noi toti in Anul Centenarului. Asadar daca va doriti sa stiti cat mai multe lucruri despre istoria acestor fapte sunteti invitati miercuri la lansarea acestei carti unde bineinteles veti obtine si autograful scriitorului pe acest volum,  „Citind Marele Razboi. Antologia scriitorilor cazuti”.