Lansare de carte – „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești”

Posted by

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană are plăcerea de a anunța publicarea volumului „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești”:

„Cât de frumos poate fi un oraș urât” este provocarea pe care le-am adresat-o ploieștenilor în cadrul concursului de manuscrise cu același nume desfășurat între 17 noiembrie 2015 și 22 ianuarie 2016 și ne bucurăm că ecoul ei și-a găsit răspuns în cele treisprezece povești și amintiri care alcătuiesc volumul publicat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană în colecția „Memento”.

Acoperind aproape un secol, textele din „Cât de frumos poate fi un oraș urât” surprind episoade semnificative din istoria mare a Ploieștiului (bombardamentele din cel de-al Doilea Război Mondial, naționalizările și sistematizările comuniste), dar, mai ales, istorii personale ale oamenilor ale căror vieți s-au intersectat sau suprapus cu cea a „orașului lui Moș Ploae”. Alături de autorii înșiși, protagoniști devin cinematografele „Cinemascop” și „Tineretului”, Gările de Sud și de Vest,ȘcoalaNormală de Fete „Regina Maria” și chiar „alimentara din colțul străzii”, mirosul de cafea și paharul de Coca-Cola ce purta gustul mult așteptat al schimbării.

Autorii volumului sunt: Simona Antonescu, Ilie Constantin, Claudius Dociu, Dan Gulea, A. Ioana Luca, Speranța Mateescu, Liviu Osman, Viorica Răduță, Ioana Ristea, Andrei Troașcă, G.W., Lucian Vasile, coordonator – Oana Purice.

Evenimentele de lansare vor avea loc:

La București: vineri, 22 aprilie, de la ora 19.00 la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu.

Detalii la: https://www.facebook.com/events/1190941454250615/

La Ploiești: sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 15.30, la Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”.

Detalii la: https://www.facebook.com/events/848298691983588/

Alături de noi vor fi o parte din autorii volumului, cu care vom vorbi despre ce înseamnă un oraș frumos, care sunt amintirile și poveștile care îi leagă de locul unde s-au născut sau au locuit și câte dintre experiențele trăite au fost determinate de orașul „bulevardului cu castani”.

Colecția „Memento” cuprinde volume colective și individuale care recuperează povești și amintiri ale orașelor din alte vremuri și ale locuitorilor acestora. Fie că e vorba de istorii personale sau biografii, cărțile păstrează și împărtășesc cititorilor secvențe dintr-un trecut care fascinează și ademenește.

Parteneri: Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu și Muzeul Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus”. Concepție și realizare grafică: Cătălina Ruxandra Gherghinoiu

Sursa: comunicat de presă