O zi libera in schimbul unei zile cu ger

Posted by

Astazi nici un elev nu va merge la scoala. Daca ne gandim la evenimentele din ultimele zile as spune ca acest lucru este perfect. Si nu o spun doar asa ca o vorba in vant, ci mai degraba pentru ca si eu sunt navetista si pierd aproximativ 2 ore pe zi pe drum. De aceea stiu ce vorbesc. Am auzit tot felul de voci cum ca nu ar fi trebuit ca elevii sa stea acasa, dar am sa va spun un singur lucru.

Cum poti sa duci un copil de 3 sau 4 ani la gradinita dimineata pe un asemenea ger? Si mai trebuie sa va ganditi si la faptul ca majoritatea copiilor sunt dusi la gradinita de catre bunici. Bunici care nu stau prea bine cu sanatatea si nici nu pot face fata mult timp gerului. Si mie mi s-a parut ca acest lucru este putin cam ciudat, dar dupa ce ieri am indurat o buna bucata de timp gerul mi-am schimbat parerea despre aceasta chestiune.

In opinia mea decizia luata de Inspectorat si de toti cei implicati este una buna si foarte bine ca astazi cursurile sunt suspendate. Pe de alta parte, daca gerul continua si in zilele urmatoare ar fi indicat ca aceste cursuri sa se suspende si in zilele urmatoare. Da, poate ca unii carcotasi nu vor fi de acord cu acest lucru, dar eu zic sa mergeti putin in dimineata asta friguroasa pe strada si va veti schimba parerea instantaneu. Iar referitor la decizia pe care a luat-o primarul general al Bucurestiului sunt in totalitate de acord.

De ce sunt de acord cu decizia primarului general al capitalei?

In primul rand pe un asemenea ger ar trebui ca toata lumea sa se gandeasca la binele copiilor intai si intai. Apoi trebuie sa luam in calcul ca nu poti trimite elevii la scoala pe frig, mai ales daca la scoala clasele nu sunt incalzite corespunzator.

Pentru ca asa cum am mai spus mai intai de toate trebuie sa ne gandim la sănătatea copiilor. Am mai auzit si faptul ca se va pierde materie importanta, dar aceasta se poate recupera in timp cu bunavointa profesorilor si a elevilor. Iar mintea mea nu poate concepe ca acest lucru este imposibil deoarece si eu am trecut prin aceste lucruri pe vremea cand mergeam la scoala si eram mai mititica, iar totul a decurs perfect si materia a fost recuperata.