Gradina Botanica Bucov

Un loc minunat de studiu si de relaxare

Posted by

Nu stiu cand a fost ultima data cand v-am recomandat vreun loc pentru relaxare, dar de aceasta data am sa va scriu putin despre un loc cu totul si cu totul special. In acest articol am sa va invit sa vizitati Gradina Botanica Bucov. As putea de asemenea sa va intreb cand ati vizitat ultima data o gradina botanica, dar nu – nu am sa intreb asta. Mai degraba v-as spune ca locul special amenajat pentru relaxare si plimbare din timpul liber este unul ce te indeamna la visare printre cele mai ademenitoare  miresme ale florilor.

Prin urmare Gradina Botanica Bucov poarta  denumirea de „Gradina Soarelui”, iar bazele ei s-au pus din anul 2008, in luna octombrie. Gradina Botanica Bucov se intinde pe aproximativ 15 hectare si este impartita in 4 sectoare principale, pe care eu le-am denumit gradini secundare. Iar printre acestea amintim:

  • Gradina Engleza;
  • Gradina Franceza;
  • Gradina Italiana;
  • sectorul alpin;

Trebuie sa mai spun ca tot in Gradina Botanica Bucov veti gasi si o zona special amenajata pentru plantele aromatice. Iar printre aceste plante puteti gasi malinul, rodia, catina, menta, otetarul rosu. Interesante sunt cateva aspecte legate de otetarul rosu, si anume fructele acestuia se pastreaza de la un sezon la celalalt. Astfel ca fructele de anul trecut se mai regasesc si in anul acesta, ba mai mult decat atat din acestea se prepara otetul.

Daca insa sunteti fascinati in special de munte puteti regasi cateva elemente de pe munte in sectorul alpin sau zona de stancarie. Aici veti intalni specii de evonimus, tisa, dar si de ienupar. Si nu cred ca este gresit daca afirm faptul ca aceasta zona este zona preferata si perfecta pentru fotografiile de nunta.

Gradina Engleza – a fost realizata in anul 2009 pe o suprafata de circa 1,7 hectare. In aceasta zona veti gasi specii comune de arbori, precum: tei, brazi, molizi, tisa, cedrii de tamaie. In ceea ce priveste aspectul aleelor, acestea sunt neregulate.

Gradina Franceza – a fost realizata tot in anul 2009 si se intinde pe o suprafata de 1,4 hectare. Gradina Franceza este considerata cea mai frumoasa din punct de  vedere peisagistic, avand in vedere ca arborii sunt modelati dupa formele geometrice. Tot in Gradina Franceza vei mai intalni si fantana arteziana si in viitorul apropiat va fi amenajata o sera cu energie verde.

Gradina Italiana – poate fi considerata locul preferat al copiilor, mai cu seama ca aici veti gasi un iaz cu pesti exotici. Gradina a fost realizata in anul 2011, iar compozitia florala este de tip mediteranean. Prin urmare prezenta apei in aceasta gradina este foarte importanta. Tot aici veti putea admira specii de salcie pletoasa si salcie creata, dar si tisa de irlanda.

Ar fi foarte interesant daca ai lua aleele la pas si bineinteles daca ai merge pana in capatul aleii pricipale.Ai sa fi surprins sa gasesti aici trasata cu pini harta Romaniei. Daca iti doresti sa petreci clipe minunate alaturi de cei mici ii poti ispiti cu o plimbare prin Gradina Botanica Bucov.