Neglijenta, invitatie deschisa la furt

Posted by

Nu stiu cati dintre voi au stiut despre campania derulata de Misterul Afacerilor Interne prin Politia Romana si in parteneriat cu o firma de asigurari, dar mesajul transmis de acestia este unul cat se poate de adevarat, avand in vedere ca suntem obisnuiti sa ne petrecem vacantele departe de casa.

Cu alte cuvinte campania are ca scop implicarea atentiei cetatenilor pentru prevenirea unor infractionalitati. Daca veti avea curiozitatea sa accesati site-ul campaniei, veti fi intampinati de urmatorul mesaj: „In 5 minute, un hot poate intra, fura si pleca din locuinta ta. Tu reusesti sa afli in 5 minute cum sa te protejezi impotriva lui?” Tot pe acest site veti gasi informatii utile precum: ce trebuie sa faci atunci cand pleci de acasa, ce trebuie sa protejezi si cum sa colaborezi cu persoane apropiate pentru ca a ta locuinta sa nu cada prada hotilor.

In cinci minute veti parcurge cele mai importante informatii despre ceea ce trebuie sa faceti, ceea ce nu trebuie sa spuneti vecinilor sau sa anuntati pe diferite retele de socializare, cat si despre faptul ca cel mai util ar fi sa lasati o sursa de lumina pornita pe tot parcursul vacantei voastre pentru a da impresia ca sunteti acasa.

Iar despre lucrurile simple ar trebui sa stiti foarte bine ca ceea ce trebuie avut in vedere este neglijenta fata de chestiile marunte in graba voastra de a pleca. Nu mai este deloc o noutate ca cei mai multi dintre noi uita sa se asigure ca au ferestrele inchise asa cum ar trebui sau ca uneori nu isi asigura usa de la intrare foarte bine.

Din punctul meu de vedere aceasta campanie de prevenire a furturilor din locuinta este binevenita in fiecare moment al anului, nu numai pe timp de vara (cand suntem toti plecati in vacanta).