Olimpicul ploiestean Alexandru Zanca s-a intors in tara

Posted by

Cred ca deja nu mai este o noutate faptul ca in Turcia s-a declansat o criza politica. Se pare ca state foarte puternice ca SUA si Europa se bazeaza pe aceasta pentru a combate reteaua Stat Islamic, asta pentru a se limita si numarul imigrantilor din Siria, iar NATO depune eforturi imense pentru a solutiona problemele care sunt in Orientul Mijlociu. Criza aceasta a afectat si cursele aeriene, asta privitor la preturile biletelor, care cresteau de la o ora la alta si nu numai.

Olimpicii care reprezentau Romania, trebuiau sa ajunga in Vietnam, la olimpiada de biologie si au trebuit sa revina in tara, dupa ce au stat blocati pe aeroportul Ataturk, chiar cand criza din Turcia era in plina desfasuare. Unul dintre ei este chiar si un elev ploiestean, Alexandru Zanca, care a stat sa astepte in aeroport 30 de ore. El reprezinta orasul Ploiesti si urma sa participe la olimpiada, dar cel mai probabil nu va mai ajunge in Vietnam , din pricina problemei care s-a instalat. S-a gandit sa plece pe cont propriu, dar data pe care poate fi sustinuta olimpiada se poate schimba, motiv pentru care aceasta nu reprezinta o solutie foarte buna. Chiar Gabriel Taga, Directorul Colegiului National Mihai Viteazu Ploiesti, sustine ca ideea olimpicului ploiestean nu este una buna, avand in vedere ca procedura in cadrul olimpiadei este una complexa. Unii dintre participanti s-au razgandit si nu mai vor sa plece, desi s-a incercat sa se gaseasca solutii ca Lotul sa ajunga la concurs. Timpul pentru a procura bilete de avion a fost foarte scurt, iar preturile erau si asa destul de ridicate si cresteau de la o ora la alta, incat au ajuns la peste 1500 euro de persoana.

In circumstantele de fata, orarul olimpiadei de biologie poate fi modificat, totul sa se desfasoare nu in ziua de marti, cum era programat, ci in ziua de miercuri a acestei saptamani. Se asteapta inca vesti bune si poate ca problema cu achizitia biletelor de avion se va remedia si ploiesteanul nostru, Alexandru Zanca, va ajunge la Olimpiada, deoarece isi doreste acest lucru.

ploiestean Zanca alexandru