Ce parere aveti despre masaj?

Sunt curioasa cam cati dintre voi se mai gandesc la lucrurile bune, oare cati constientizeaza ca anumite lucruri nu sunt exact asa cum par? In definitiv ne gandim ca toate acele minti luminate au poate ceva in comun cu toate aceste schimbari din ultima perioada. Bineinteles ca in prezent punem anumite chestiuni sub o alta forma si foarte bine ambalate, astfel incat ne intrebam daca nu cumva noi suntem cei responsabili pentru toate astea. Spre exemplu am putea sa ne intrebam ce este in mintea unui copil cand ajunge pe diverse pagini de internet cu o conotatie sexuala sau atunci cand da peste diverse site-uri de masaj erotic sau cine mai stie ce tip de masaj?!

Va intreb asta pentru ca multi dintre parinti neglijeaza astfel de lucruri. De fapt le-au permis celor mici atat de multe lucruri incat s-au trezit ca au pierdut controlul asupra lor si nu mai pot face mare lucru pentru a le putea oferi ceva protectie in acest domeniu vast al internetului. Da, de cele mai multe ori spunem ca suntem constienti de toate aceste lucruri, ca nu avem nimic de ascuns si ca in mare parte putem controla si astfel de situatii.

Oare sa fie adevarat? Uneori constatam cu stupoare ca lucrurile nu sunt chiar asa cum ni le dorim, dar speram ca putem face ceva mai mult decat nimic. Dar si asa este destul de greu sa intelegem unde am gresit si ce putem face pentru a micsora riscul la care ii expunem in mod deliberat pe cei mici. Ma intrebam zilele trecute cam cati dintre parinti citesc informativ raporturile de la politie sau acele analize ale psihologilor cu privire la comportamentul sexual al copiilor, cazurile de pedofilie (iar Ploiestiul nu este lipsit de astfel de cazuri) si multe altele, pe care nu cred ca ar fi cazul sa le amintim aici.

Cu siguranta ceva mai multa grija ar trebui sa vina din partea parintilor, apoi ceva mai multa educatie de la scoala pentru un comportament adecvat al tinerilor. Nu stiu daca si tu esti de parere cu mine sau daca pe acolo pe undeva gandesti astfel, dar in mod cert ar trebui sa avem grija pe ce site-uri ii lasam pe cei mici. Un prim pas ar fi acela in care sa restrictionati accesul pe anumite pagini de internet sau site-uri gen tao-erotic-massage.ro si nu numai.

Asta ar trebui sa faceti in primul rand si nu uitati ca si o buna comunicare dintre parinti si copii poate fi mult mai constructiva. Cel putin daca aceasta se realizeaza in parametrii normali, intr-un ambient bun si cu un calm desavarsit. Poate ca ar trebui sa va ganditi ceva mai mult la asta si de asemenea sa aveti capacitatea sa luati decizii care sa se transforme in ceva constructiv, pozitiv.