Ce parere aveti despre starile de meditatie?

Posted by

Au fost momente in viata mea cand nu aveam nici o parere despre nimic, nu aveam pareri despre ce se intampla in jurul meu, cum nici nu aveam pareri despre metode de relaxare si de ce nu despre sesiunile de meditatie. Primul meu gand despre meditatie a fost acela ca meditatia seamana mai mult cu o joaca a copiilor si de foarte multe ori nu luam in seama acest fapt. Ba din contra mi se parea ceva amuzant de care anumite persoane erau atasate.

Sincer mi-a luat ceva timp pana am reusit sa caut informatii despre meditatie si despre starea de bine ce o urma, de fapt intr-un final am avut curaj sa trec peste ideile mele preconcepute si sa caut informatii exact de la sursa. Si intr-un final am inteles ca nu te poti da cu parerea despre ceva ce nu stii si cu atat mai mult nu ai avut nici un fel de legatura in trecut cu acel subiect. Si, da, mi-a luat ceva timp pana am inteles ca meditatia nu este nici o gluma, nici o joaca de copil, ci ceva foarte serios si benefic pentru organism.

Ce am inteles eu de fapt ca este meditatia?

Pentru ca nu sunt in domeniu si nici nu am nu stiu ce studii din acest vast domeniu al meditatiei m-am gandit ca poate ar fi mult mai potrivit sa descriu cum si in ce fel mintea mea a perceput procesul de meditatie. Pentru mine meditatia reprezinta acea metoda de relaxare in care eliberezi tot stresul, toate gandurile negative sau negre asa cum le denumeste bunica mea, si in urma acestui proces ramai cu o stare de bine, cu o stare de multumire si mai mult decat atat de liniste interioara.

Nu stiu daca descrierea mea despre meditatie este cea mai potrivita, pentru ca asa cum am spus si mai sus nu sunt din domeniu si mai am multe de invatat despre aceasta parte. In schimb atat cat am priceput ma ajuta sa depasesc niste problemute pe care le am si imi da o stare de bine pe care o gasesc mult mai usor. Pe viitor sper sa inteleg mult mai multe lucruri legate de meditatie si de ce nu poate voi reusi sa aplic si cateva exercitii noi.