Iti pasa de copilul tau?

Posted by

Sunt din ce in ce mai dezamagita ca unii parinti nu iau nici o masura pentru as proteja copii. Mai ales in ultima perioada cand toata lumea vorbeste de jocul sinucigas „Balena Albastra”. Nu am inteles niciodata de ce parintii, de fapt unii dintre ei nu au timp si pentru odraslele lor. E lesne de inteles ca cei mai multi dintre ei se straduiesc sa ofere copiilor un trai decent, dar de aici si pana la ai neglija este doar un pas.

Pe buzele tuturor au fost rostite intrebari de genul – de ce s-a sinucis pentru ca nu ii lipsea nimic. Iar eu va spun sa va ganditi si oare chiar nu i-a lipsit nimic? Eu stiu foarte bine ca daca respectivul tanar avea o stare emotionala echilibrata nu se ajungea la sinucidere. Dar cum parintii nu mai au timp sa observe ce se intampla cu al lor copil si comportamentul acestuia.

Nu am inteles nici pana in ziua de astazi de ce parintii, repet unii dintre ei, nu isi indreapta copiii catre psiholog, caci in zilele noastre un psiholog nu este un moft, ci mai degraba o necesitate pe care multi nu vor sa o perceapa. Si in toata aceasta zarva nu este vorba de informare caci in fiecare oras gasesti un psiholog, chiar si aici poti alege un psiholog Ploiesti bun care sa te ajute sa previi o tragedie.

Dar noi vom avea mult timp de parcurs pana vom reusi sa intelegem cu adevarat ce inseamna preventia si utilitatea acesteia. Poate ca este in firea noastra sa nu ne grabim, sa nu intelegem lucrurile, dar cu siguranta ar trebui sa schimbam toate astea si mai ales nepasarea. De cate ori puteai face ceva bun si n-ai facut?

Iar mai devreme am amintit de psiholog pentru ca este un factor foarte important al vietii moderne ce nu-l putem ignora. Sper ca toate aceste lucruri si tragedii care din pacate au avut loc sa fie invatatura de minte pentru parinti, caci in lipsa unei comunicari eficiente lucrurile se complica si nu pot avea o rezolvare optima. Pana la urma fiecare dintre noi trebuie sa decida ce este mai bine pentru el, dar si pentru cei din jurul lui, iar a cere ajutorul unei persoane specializate nu mi se pare nimic rau in asta.