mart. 23

Nevoia de ajutor specializat

Nevoia de ajutor specializat

Din pacate ieri am scris despre jocul periculos care a acaparat intreaga lume, Balena Albastra. Nu-i de mirare ca cei mai tineri dintre noi aleg astfel de jocuri, in loc sa se deschida in fata parintilor sau psihologilor de la scoala. Si cum multi dintre ei nici macar nu au stiu ca au un psiholog in scoala cu care pot dialoga se afunda in astfel de jocuri periculoase. De ce aleg acest lucru?

Cred ca asta ar fi intrebarea care ar poate raspunde intr-un fel la ceea ce se intampla astazi si mai mult decat atat raspunsul acestei intrebari poate ajuta la prevenirea altor tragedii. Nu vreau sa spun ca singurii vinovati sunt parintii, ci mai degraba societatea in care traim. Am uitat ce inseamna sa fim sociabili, am uitat sa ne mai pese de cei de langa noi si cum toate aceste lucruri au consecinte, acestea au inceput sa se observe in urma unor tragedii provocate de astfel de jocuri periculoase.

Repet nu vreau sa invinovatesc pe nimeni si nici nu imi place sa arunc vina dintr-o parte in alta, dar cred ca ar fi mult mai potrivit daca ne-am schimba putin atitudinea fata de semenii nostri. Poate toate aceste tragedii s-au intamplat pentru ca nu mai avem timp sa intelegem lucrurile, nu mai avem timp sa-i intelegem pe cei tineri si deseori uitam sa ne bucuram de simplitatea vietii.

Cred ca asta este adevarata noastra problema, din lipsa acestei bucurii isi face loc si starea de depresie, iar starea noastra psihica sufera transformari cu fiecare zi care trece. Culmea este ca noi nici macar sau cel putin unii dintre noi, nu au puterea sa recunoasca acest lucru. Sau poate asa cum spunea un prieten drag, multi dintre ei habar nu au ce se intampla cu al lor comportament, cu atat mai putin sa inteleaga si sa accepte ca au nevoie de sfatul si ajutorul unui psiholog.