Ploiesti, un nod important pe harta afacerilor din Romania

Posted by

Auzim foarte des oameni care se vaita de faptul ca suntem prea aproape de Bucuresti, oameni care spun ca toate lucrurile faine se intampla la Bucuresti, in timp ce la Ploiesti nu se intampla nimic. Cu toate acestea, eu zic sa privim cu optimism viitorul si sa ne dam seama ca Ploiestiul ar putea deveni un reper in zona de afaceri si totodata o locatie cautata si apreciata de investitorii straini.

Sa nu uitam ca sunt cateva parcuri industriale in jurul Ploiestiului, iar companiile de acolo sunt majoritatea in plina dezvoltare, unele dintre ele ocupandu-se chiar cu exportul anumitor piese si materiale.

De asemenea, pozitionarea noastra in apropierea Bucurestiului, ne poate aduce numeroase beneficii. Puteti face si singuri socoteala timpului petrecut in trafic pentru a ajunge de la Aeroportul International Otopeni pana intr-un cartier din zona de sud a capitalei, sa zicem de exemplu cartierul Berceni si care este timpul necesar pentru a ajunge de la acelasi aeroport international pana la Ploiesti.

Exista de asemenea numeroase variante de transfer la aeroportul Otopeni, cat si posibilitatea de a inchiria o masina pentru a te putea deplasa la Ploiesti sau in parcurile industriale din imprejurimi, fara sa te coste foarte mult timp.

In aceste conditii in care exista suficiente firme de inchirieri auto pe piata si poti gasi usor o masina pentru a te deplasa la Ploiesti, chiar si in cazul investitorilor straini, nu ramane decat sa continuam cu dezvoltarea mediului de business din Ploiesti si sa speram ca, in viitor, Ploiestiul va ajunge un nod important pe harta afacerilor care se desfasoara in Romania. Eu zic ca are indeajuns de multe atuuri, astfel incat lucrurile acestea sa se intample.

west-park

In afara parcurilor industriale, Ploiestiul are si o alta industrie cu traditie (nu ma refer aici la cea petroliera), si anume, industria produselor de vinificatie, cramele din Prahova fiind deja pe multe harti, chiar internationale, ale vinului si ale productiei acestuia.

Deci, ce ziceti? Tot mai credeti ca este un dezavantaj faptul ca suntem situati geografic prea aproape de Bucuresti? Sau ar putea fi un mare avantaj?