Pompele de caldura, ultimul trend in materie de incalzire

Posted by

Vin alaturi de o sumedenie de avantaje si sunt un interes pentru romani astazi. Pompele de caldura functioneaza prin folosirea energiei regenerabile, acesta fiind un motiv in plus pentru care multi inclina spre inlocuirea sistemelor clasice din locuinta.

Pompele care functioneaza in regim SOL-APA sunt populare pentru ca utilizeaza caldura inepuizabila generata de pamant, deci constituie o optiune valabila pentru locuintele familiale, dar si pentru spatiile comerciale, pentru cladirile de birouri.

Motivele pentru care iti vei dori sa instalezi un astfel de sistem sunt numeroase, iar colaboararea cu o echipa specializata in executarea de astfel de lucrari, precum este Ecodrillforaje este garantia de care ai nevoie pentru a pune planul in miscare.

Odata ce te-ai documentat legat de tot ce presupune executarea unei pompe de caldura, poti lua si decizia potrivita. Inglobeaza o tehnologie foarte raspandita, deci avantajele sunt de partea ta – deja a consolidat increderea publicului variat.

Pompele de caldura, pentru incalzirea eficienta a spatiilor diverse

Pompele de caldura folosesc energie geotermala, cea de la soare, care este stocata in pamant. Caldura provine deci din energia pe care pamantul o primeste de la soare, fiind de aproximativ 1 kw/ metru2 de teren. La suprafata, temperatura va fi variabila, in functie si de anotimp. Cea de la adancime este insa deja constanta. In cazul pompelor de caldura, vor fi foarte importanti primii 120 metri, de unde extrag caldura.

Cum functioneaza aceste pompe? Este necesara utilizarea unor pompe de recirculare, precum si o solutie care sa functioneze ca agent termic. Este vorba despre un proces repetitiv, de componente si functii indeplinite de fiecare. Rezultatul este o casa incalzita, prin caldura transfera din pamant in interiorul ei. Asigura si necesarul de apa calda menajera.

Poate beneficia oricine de un astfel de sistem de incalzire econom? Vestea imbucuratoare e ca reprezinta o optiune indiferent de locatie, de teren. Specialistii analizeaza terenul si stabilesc etapele optime prin care sa realizeze lucrarea, astfel ca randamentul oferit sa fie unul optim. Bineinteles, tipul solului si astfel de factori vor influenta si costurile finale pentru ca materialele necesare vor fi altele, echipamentele, forta de munca implicata va fi mai mare. Deci zonele de munte vor avea alte costuri fata de cele de campie.

Pompele de caldura sol-apa pot fi realizate cu foraj sau colector orizontal. Acolo unde este un teren de suprafata mare, varinta a doua este o posibilitate. Preferintele sunt mai mult pentru cele cu foraje. Reprezinta o metoda sigura privind o temperatura constanta, deci sansele ca o interventie asupra schimbatorului de caldura sa fie necesara sunt inexistente.

Sunt persoane sceptice privind incalzirea printr-un astfel de sistem. Unii au aceasta teama ca nu le vor oferi randamentul dorit si vor ramane cu cheltuieli neacoperite. Pompele de caldura sol-apa executate de specialisti trebuie insa privire ca investitii pentru ca randamentul oferit este mereu unul satisfacator.

Oricine doreste sa adere la aceasta tehnologie o poate face in stil mare numai atunci cand colaboreaza cu echipa de specialisti. Ecodrillforaje.ro este la dispozitia ta, daca esti dispus sa investesti in calitate si confort.