Cum poti afla daca ai prea mult zahar in corp?

Posted by

Te-ai gandit vreodata cum poti afla daca nivelul tau de zahar din organism este normal? Fara sa ne dam seama in fiecare zi suntem tentati sa consumam produse dulci ce contin un anumit aport de zahar, iar acest lucru poate dauna organismului nostru.

Printre primele semne care apar cu privire la un consum ridicat de zahar sunt cele legate de pofta zilnica de ceva dulce, oboseala de pe parcursul zilei, probleme cu greutatea cat si deteriorarea starii de spirit.

Pofta zilnica de ceva dulce!

Nu este un scenariu descris din film, ci pur si simplu sunt persoane ce nu isi pot stapani pofta de a incerca produse dulci, in special diverse sortimente de prajituri.

Ceea ce foarte multe persoane neglijeaza este faptul ca zaharul provoaca dependenta si implicit consumul. Este suficient sa poftesti la ceva dulce, ca mai apoi subconstientul tau sa te faca sa consumi dulciuri.

Oboseala de pe parcursul zilei

Printre cele mai importante semne si evindente oboseala iti semnaleaza consumul ridicat de zahar din organismul tau. Chiar daca ai parte de un somn odihnitor noaptea, oboseala tot te va cuprinde pe parcursul zilei.

Cu cat nivelul de zahar in sange este ridicat, cu atat energia ta are parte de cresteri si micsorari, iar obseala isi face loc.

Deteriorarea starii de spirit

Poate ca nu stiati, dar zaharul iti poate da emotiile peste cap si poti deveni foarte rapid morocanoasa. Din cauza zaharului poti trece de la o stare la alta in scurt timp fara sa intelegi prea bine ce se intampla cu tine. Pe de alta parte, nivelul scazut de energie iti aduce si o stare de irascibilitate.

Probleme cu greutatea

Cred ca asta este cu adevarat o problema majora nu doar pentru persoanele de sex feminin, ci pentru toti oamenii indiferent de varsta. Ceea ce nu ne dorim sunt tocmai acele calorii in plus ce se transforma in kilograme si face ca al nostru corp sa sufere cat mai multe transformari, care nu sunt tocmai placute.

Pentru persoanele ce vor sa descopere cat mai multe secrete cu privire la consumul de zahar va invit sa cititi aici mult mai multe informatii despre asta.