Cum poti avea grija de spatiul casei tale?

Posted by

Cred ca una dintre marile probleme pe care le avem cu totii sunt legate de depozitarea unor obiecte prin casa. De fapt cea mai mare problema este lagata de spatiu. Oricat de mare ar fi locuinta ta iti dai seama ca la un moment dat nu ai suficient spatiu pentru a putea depozita tot ceea ce iti doresti. Fireste se poate intampla sa iti dai seama ca de-a lungul timpului ai strans si foarte multe obiecte, de care nu ai nevoie in mod deosebit, dar care se intampla sa fie necesare candva.

Cam aceasta este cauza pentru care suntem nevoiti de fiecare data cand putem sa ne reorganizam lucrurile pentru a mai putea elibera din spatiu. Pe de alta parte poti pune in practica si cativa pasi interesanti pentru a elibera din spatiul occupat de diferite accesorii.

Cum pot elibera spatiul casei mele de accesorii?

Oricat am spune noi ca vom gasi diferite solutii provizorii acestea sunt bune doar pentru un moment si nimic mai mult. De aceea m-am gandit ca s-ar putea ca urmatori pasi sa iti vina in ajutor, mai ales daca prin casa ta se gasesc si copii:

  • incerca sa depozitezi fiecare accesoriu sau jucarie (pentru cel mic) in cutii;
  • aloca un spatiu bine delimitat pentru toate lucrurile pe care le folosesti foarte rar;
  • achizitioneaza piese de mobilier care sa te ajute in partajarea obiectelor si care sa pastreze ordinea acestora cat mai mult timp;
  • ai grija ca debaraua ta sau spatiul alocat sa fie mereu in ordine, nu lasa dezordinea sa-ti ocupe spatiul pe care l-ai putea folosi altfel;
  • gaseste solutii de moment care se pot dovedi eficiente si pe termen lung;

Stiu ca nu este foarte usor sa te ocupi de tot ceea ce inseamna spatiu si mai stiu si ca oricat de mult ai incerca sa ai grija ca toate obiectele tale sa fie in ordine se intampla ca cineva, din familie, sa-ti distruga propria ordine. Si nu e de mirare, de ce o mama isi ocupa aproximativ 70% din timp pe aranjarea lucrurilor celor mici sau pe aranjatul jucariilor. Bineinteles cei care au copii stiu foarte bine acest lucru, mai ales cand acestia sunt destul de mici si neastamparati.

Pana la urma fiecare trebuie sa-si gasesca solutia potrivita pentru casa si caminul lor, dar din punctul meu de vedere e mult mai usor sa achizitionezi piese de mobilier bine partajate, in care sa iti poti „ascunde” accesoriile in diverse cutii si cu ajutorul carora sa eliberezi spatiul. Iar una dintre cele mai bune variante ar fi sa va decideti cu privire la urmatoarea piesa de mobilier pe care o veti gasi in fotografia de mai jos.