La #StiintescuFest stiintele sunt distractive

Posted by

Te numeri printre tineri pasionati de stiinta? Daca este asa afla ca Profu` Stiintescu si Fundatia Comunitara Prahova te asteapta sambata, 21 aprilie, de la ora 10.00 pentru intalnirea la primul festival de stiinta, Stiintescu Fest. Acest festival are loc in Sala Coloanelor a Palatului Culturii, unde se vor alatura toti pasionatii de stiinte.

Trebuie sa amintim faptul ca la acest festival din cele 12 proiecte finantate pana acum veti avea parte si sunt pregatite si experimente de fizica si chimie, un dom astronomic din interiorul caruia o sa priviti cerul mai de aproape, dar si diferite workshopuri.

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l stiti este legat de faptul ca acest eveniment este gratuit si nu este nevoie sa va inscrieti in prealabil. Pentru cei interesati de domul astronomic sunt 8 prezentari, iar pentru fiecare  prezentare se pot inscrie cate 20 de participanti.

Ba mai mult pentru cei interesati de asta se pot inscrie chiar aici. Pentru pasionatii de stiinta s-au pregatit 4 ateliere unde puteti descoperi amanunte interesante despre stiinta, tehnica, inginerie si matematica. De asemenea si pentru acestea va puteti inscrie aici. De altfel, trebuie sa mai stiti ca atelierele sunt urmatoarele:

  • „Robotica in Romania” – Ana Maria Stancu (coordonator Saptamana Roboticii);
  • „Micii meteorologi” – Corina Pistea Iftene (trainer Asociatia Learn by Teaching);
  • Fizica altfel – Adriana Niculae (Centrul de Evaluare si Analize Educationale);
  • Despre dezvoltarea abilitatilor socio emotionale prin STEM – Simona Crisbasanu (Presedinte Asociatia ROI);

Trebuie amintit faptul ca fondul Stiintescu Prahova este un fond de finantare destinat pasionatilor de stiinte din judetul Prahova. De asemenea in prima runda de finantare, un juriu independent a selectat 12 proiecte din 15 idei primite de la profesori si pasionatii de stiinte din judet.

Bugetul total al Fondului Stiintescu a fost de 95.000 lei. Fondul Stiintescu Prahova este implement de catre Fundatia Comunitara Prahova in parteneriat cu Fundatia Romano Americana si Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania, cu sprijinul OMV Petrom, Artsani si Bocris. Mai multe detalii despre acesta puteti gasi pe www.prahova.stiintescu.rowww.fundatiacomunitaraprahova.ro, dar si la adresa de e-mail – bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro