Ti-ai pregatit apartamentul de sezonul rece?

Posted by

Cum va pregatiti casa pentru toamna? Cat de bine stati la capitolul renovari si intretinerea acasei? Toata lumea se pregateste de toamna, de fapt de acele momente friguroase si geroase de pe parcursul iernii. Nimeni niciodata nu a neglijat acest fapt si nici nu cred ca acest lucru va fi neglijat vreodata.

Caci din cate stiu mai toate persoanele sunt constiente de necesitatile lor, in special acelea ce tin de termene limita, de achizitionat anumite produse si servicii, de pregatirea casei pentru sezonul rece. Iar pentru ca am tot amintit de sezonul rece, cat de pregatiti sunteti sa-i faceti fata?

Cum v-ati descurcat sa izolati termic fie casa sau apartamentul in care locuiti? Cele mai multe persoane apeleaza la specialisti pentru a-si izola casa termic, altii se ocupa pe cont propriu pentru a face ceva mai mult in a pastra o temperatura constanta in locuinta lor.

Si oricum ar fi in ambele cazuri totul se rezuma la izolatie, la acea izolatie termica ce se poate face in diverse moduri si folosind diferite tipuri de materiale. Mai nou am observat ca exista tendinta de a se folosi pentru izolatie mai mult un strat de vata minerala, care sa protejeze de intemperii locuinta.

Nu stiu daca acesta este noul trend sau poate ca efectul acesteia este unul de lunga durata si eficient. Ceea ce stiu insa este faptul ca majoritatea oamenilor apeleaza la acest produs pentru a-si izola apartamentele si nu numai. Probabil ca este foarte avantajoasa in raportul calitate pret, caci asa cum stim cu totii acesta conditie este foarte imporatanta, mai ales ca la capitolul venituri si buget nu ne putem lauda cu rezultate extraordinare.

In plus de asta cine si-ar permite a arunce cu banii in dreapta si in stanga, doar asa de dragul de a risipi o anumita suma de bani. Cat despre izolatia casei in sine mai sunt persoane ce folosesc placi de polistiren pentru exterior, iar aceasta este varianta cea mai usor de suportat financiar.

vata-minerala

Mai trebuie sa luam in calcul si faptul ca pe langa polistiren mai este nevoie si de diferite tipuri de adeziv, de anumiti suporti pentru a prinde placile de polistiren cat si de vopseaua pe care sa o folosesti la final pentru a da o alta fata locuintei.

Cat despre vata minerala este un ansamblu de fibre – aer ce izoleaza atat termic cat si acustic orice timp de locuinta. Datorita structurii vatei minerale si a permeabilitatii ridicate, vaporii de apa pot trece prin aceasta racindu-se fara a face condens. Lucru ce a facut ca vata minerala sa fie cel mai utilizat produs in izolarea locuintelor si a diferitelor spatii de locuit.

In orice caz vata minerala are un efect benefic atat pe timp de vara, dar si pe timp de iarna, astfe ca nu trebuie sa va faceti prea multe griji in legatura cu acest tip de izolatie pentru locuinte. Si asa cum am spus si mai devreme pretu este unul decent, iar raportul dintre calitate – pret nu este deloc  de neglijat. Voi ce tip de izolatie folositi pentru locuinta voatra?