Iar ne-a prins zapada nepregatiti?!

Posted by

Cum ne-am obisnuit deja, zapada isi face de cap in cea mai mare masura. Si chiar daca soselele principale sunt curatate de zapada, asta nu inseamna ca pietonii sunt la fel de norocosi. E adevarat, ce-i drept ca au iesit angajatii SGU sa curete trotoarele si aleele din parc, dar parca este prea putin. Spre exemplu, in urma cu ceva minute am reusit sa ma enervez pentru ca am vazut cum aceeasi angajati care curatau trotoarele, curatau mai intai arbustii de zapada.

Problema nu este asta, ci faptul ca, acum daca iesiti pe strada si ajungeti la o trecere de pietoni nu o sa aveti pe unde traversa, apa pluteste ca la ea acasa, iar lor le arde de arbusti. Si cum sa nu te enervezi cand vezi cum se chinuie batranii sa treaca pe la mirificele treceri de pietoni si lor sa le pese mai intai de plante. Nu spun sa faca totul la perfectie, dar parca mi-as dori ceva mai mult respect fata de cetatenii acestui oras, fie ei si pietoni. Nu am mai stat sa fac poze, deoarece nervii mei erau intinsi la maximum si mi-am zis ca ar fi mai bine sa-mi vad de drum.

Iar atmosfera, pe care eu am descris-o mai sus se refera strict la orasul Ploiesti, de periferiile acestuia nu prea as vrea sa-mi amintesc. De fapt, nu vreau sa-mi amintesc cum era sa inghet in maxi taxi spre drumul catre birou. Drumurile care duc catre Ploiesti sunt dezastroase.

Daca in Ploiesti carosabilul este curatat, ei bine, in locul unde eu stau situatia este cu totul si cu totul alta. As putea spune doar ca s-a dat cu putina sare peste zapada, dar in schimb nimic, zapada a ramas intacta. Si ce este mai grav este posibilitatea de inghet a acelei zapezi neinlaturate, pe timp de noapte, iar maine sa nu am cum sa ajung la birou, din cauza drumului necirculabil.

Asadar, nu cred ca mai este cazul sa mai afirm si eu ca, iar ne-a prins zapada nepregatiti – ca doar e iarna…