Salina de la Slanic Prahova se inchide pentru turisti

Posted by

Se pare ca aceasta primavara a venit cu necazuri mari pentru mina de sare din Slanic Prahova, avand in vedere ca aceasta se inchide pentru turisti. Cu toate ca nu este o veste deloc buna pentru cei ce mergeau la tratamente in mina de sare sau pentru cei care erau obisnuiti sa viziteze mina de sare sa speram ca aceasta perioada in care Salina va fi inchisa sa nu fie una foarte indelungata.

Iar daca pe buzele voastre rostiti intrebarea de ce se inchide Salina, raspunsul acesteia il puteti gasi in urma evenimentelor neplacute de duminica. Asa cum probabil stiti deja, duminica dupa-amiaza a avut loc un accident, in mina de sare, al microbuzului in care 22 de turisti israelieni au fost raniti. Se specifica faptul ca acest accident a avut loc in urma excesului de viteza, ducand pentru un moment la probleme mult mai serioase pentru Salina.

Mai exact firma de transport al turistilor implicata in accident doreste rezilierea contractului, mai cu seama ca aceasta firma detine monopolul in ceea ce reprezinta transportul turistilor in galeriile Salinei. Reprezentantii Salrom nu stiu exact cum vor remedia aceasta problema sau in cat timp mina de sare din Pravoha se va redeschide pentru turisti.

Nu trebuie sa uitam nici de problemele pe care aceeasi mina de sare le-a mai avut in trecut. Si cred ca va amintiti cu totii de acel incident din anul 2014 in care liftul Salinei a cazut in gol la peste 200 de metri adancime ranind turisti. Nu stiu cum vor solutiona autoritatile toate aceste probleme legate de Salina din Slanic, cu atat mai mult daca ne amintim ca pentru inlocuirea liftului si a sistemului acestuia nu s-a realizat absolut nimic.

Poate ca dupa ce nu vor mai avea turisti, iar incasarile de pe urma acestora vor scadea drastic se vor hotari si autoritatile si reprezentantii Salinei sa faca ceva in acest sens pentru remedierea problemelor.