Scapa de griji! Iata de unde sa achizitionezi modele de disc de motocoasa de calitate!

Posted by

Motocoasa este o unealta foarte utila pentru orice gospodarie. Exista pe piata mai multe variante de motocoase, clasificate in functie de modul de alimentare, tipul utilizarii si modul de taiere. Astfel, exista motocoase pe benzina si variante electrice, cu cablu sau pe baterie. Totodata, motocoasele pot fi impartite si in variante casnice, semiprofesionale sau profesionale. In functie de modul de taiere, motocoasele sunt cu fir taietor, cu disc sau si cu fir si cu disc.

Un disc de motocoasa de pe generalmotor.ro este esential pentru intreg angrenajul. Este necesar ca discul sa fie nu doar bine montat, ci si ales asa cum trebuie si intretinut intr-o maniera corecta. Cu ajutorul informatiilor din acest articol, vei afla ce rol are discul, cum se monteaza si de unde poti sa achizitionezi modele care sa reziste in timp si sa garanteze o taiere eficienta.

Ce face un disc motocoasa? Cum il alegi si cum se monteaza?

Numit si lama, discul este o componenta produsa din material metalic, care are rolul de a taia in mod eficient plante sau crengi dure. Motocoasa care dispune de lama este utilizata indeosebi pentru toaletarea copacilor si a pomilor din curti si gradini sau dintr-o livada. Pe langa disc, mai sunt importante in angrenajul motocoasei si motorul, demarorul, comutatoarele, toba de esapament, tijele de transmisie, acceleratia sau cablajul.

Ceea ce diferentiaza un disc de motocoasa de celelalte componente este reprezentat de expunerea permanenta a acestuia la defectari. Discul este partea care intra in contact cu elementele dure pe care trebuie sa le taie. In timp, exista riscul aparitiei uzurii. Tocmai de aceea, trebuie alese modele compatibile atat cu modelul de motocoasa pe care il detii, cat si cu tipul vegetatiei pe care doresti sa o tratezi.

Si montarea discului este un element care poate sa faca diferenta. Ea trebuie sa fie realizata in conformitate cu indicatiile producatorilor. In sens general, pentru ca discul sa fie montat corect, este necesara utilizarea blocatorului si a cheii cu maner. Discul se pozitioneaza in asa fel incat sa se evite aparitia jocului axial sau transversal. Trebuie ca mecanismul sa fie foarte bine echilibrat, pentru ca discul sa nu intre in contact cu solul la utilizare.

Daca se intampla ca discul sa atinga solul, trebuie ca sistemul de fixare sa fie mutat de pe ghidaj de pe ghidaj si pozitionat spre motor. Este important ca discul de motocoasa sa fie utilizat doar in contact cu suprafetele pentru care este destinat. In caz contrar, exista riscul foarte mare ca acesta sa se degradeze prematur si sa fie necesara schimbarea lui inainte de termen.

De unde poti sa cumperi discuri bune?

Pentru ca discul sa fie mereu eficient, uneori este necesar sa desfasori anumite procese de mentananta. Este vorba despre ascutirea discului sau ungerea lui. Aceste masuri sunt necesare cu atat mai rar cu cat discurile sunt de o calitate mai buna. Pentru a avea certitudinea ca alegi un model de disc motocoasa de calitate, apeleaza la un distribuitor care vinde piese originale sau aftermarket de top.

Pe GeneralMotor.ro gasesti o gama variata de discuri din care poti sa alegi unul compatibil cu modelul de motocositoare pe care il detii. Investeste intr-o varianta buna si asigura-te ca folosesti unealta preferata in cele mai bune conditii, de fiecare data cand ai nevoie de ea!