tur istoric

„Un secol si ceva de istorie ploiesteana”

Posted by

Daca te numeri printre persoanele interesate si curioase, de istoria acestui oras, afla ca in curand vei putea participa la un tur istoric unde vei afla o multime de lucruri interesante si de informatii „picante”, in mare masura despre istoria acestui oras.

Ce veti afla in acest tur istoric?

Pentru cei interesati de aceste informatii istorice trebuie sa stiti ca in acest tur veti afla date despre cladiri importante ale acestui oras si marcate de anumite evenimente ale vremii, dar si despre personalitati importante ce au locuit in orasul nostru in urma cu un veac. Printre personalitatile marcante ale orasului putem aminti de Tarul Rusiei si de alti membrii ai curtii imperiale.

Turul istoric „Un secol si ceva de istorie ploiesteana” se va desfasura pe o distanta de aproximativ 1.8 km in circa 2 ore si va avea loc duminica, 4 iunie, anul curent. Punctul de intalnire si locul de pornire a turului va fi langa cladirea Conpet (cladirea din sticla de langa fosta policlinica cu plata de la rondul I al bulevardului), de la ora 16.00.

Pentru cei ce vor sa participe la acest tur se pot inscrie la adresa de e-mail: contact@DezvoltareUrbana.org, iar pretul unui astfel de tur istoric costa 20 lei. Acest tur istoric este organizat de Asociatia pentru Educatie si Dezvoltare in cadrul proiectului Republica Ploiesti.