feb. 28

S-a stabilit data la care se pot face inscrierile pentru clasa pregatitoare

S-a stabilit data la care se pot face inscrierile pentru clasa pregatitoare

Dupa cum stiti pana nu demult majoritatea parintilor erau ingrjorati avand in vedere faptul ca nu stiu data la care trebuie sa mearga sa isi inscrie micutii la clasa pregatitoare. Ba mai mult decat atat nu era destul de clar nici programul si nici metodologia pentru  ca o buna parte dintre parinti sa de hotarasca cu privire la decizia pe care o vor lua in legatura cu micutii lor.

Astfel ca pentru anul scolar 2018 – 2019 se pot inscrie toti copiii ce implinesc varsta de 6 ani pana la data de 31 august, inclusiv sau pentru acei parinti care isi doresc sa isi inscrie copiii mai devreme o pot face cu singura conditie ca acestia sa implineasca 6 ani in perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018. Prin urmare prima faza pentru a putea inscrie micutii va avea loc  intre 8 si 26 martie, iar o alta perioada va fi programata intre 12 si 18 aprilie.

Afisarea rezultatelor, a programului scolar, dar si a numarului de clase se va afisa pe 1 martie in fiecare unitate de invatamant. Ceea ce trebuie sa retineti este faptul ca fiecare unitate de invatamant ce organizeaza clasa pregatitoare sunt obligate sa organizeze si Ziua Portilor Deschise in perioada 1 – 12 martie.

Zi in care parintii pot discuta cu cadrele didactice, iar micii elevi vor vizita spatiile unde vor avea sa invete. Astfel spus in acest inceput de primavara veti scapa de grija inscrierilor celor mici in clasa pregatitoare.