Studentii de la UPG nu mai beneficiaza de abonamente gratuite

Posted by

Daca aveti impresia ca viata de student este usoara si lipsita de griji, ei bine, nu intotdeauna aceasta teorie poate fi si una adevarata. Iar contrarul acestei teorii este dezbatut chiar intr-o stire publicata astazi de observatorulph.ro despre faptul ca astudentii din UPG nu mai beneficiaza de abonamente gratuite. De fapt si de drept acestia nu mai beneficiaza de abonamente gratuite pe luna aprilie pentru transportul public.

Astfel incat, pentru aceasta luna aprilie studentii sunt nevoiti sa suporte costul fiecarei calatorii al TCE, fie ca vorbim de studentii de la fara taxa sau nu. Cum nemultumurile studentilor au fost din ce in ce mai mari, acestea au ajuns si in presa si nu-i de mirare ca ale lor cerinte sunt justificate. Se pare ca finantarea acestor abonamente gratuite pentru TCE erau 50% din costuri finantate de catre primarie si 50% de catre Ministerul Educatiei.

Printr-o nota oferita celor de la observatotulph, conducerea UPG afirma ca Ministerul Educatiei nu mai are bani pentru a oferi aceasta gratuitate studentilor. Prin urmare aceste vesti nu tocmai bune pentru studenti au fost aduse in prim plan chiar inainte de Paste, astfel fara dubii bucuria acestora va fi umbrita. Probabil ca cei care se vor informa cu privirre la acest subiect vor fi tentati sa afirme sau sa intrebe de ce nu poate finanata primaria costul total al acestor abonamente.

Mai ales ca in trecut primaria are astfel de experienta finantand in totalitate abonamentele pentru pensionari. Poate cine stie studentii vor avea putin noroc si nu vor mai fi nevoiti sa-si achite singuri calatoriile efectuate cu transportul in comun. Sa speram ca toata aceasta problema se va rezolva curand si nu va evolua in ceva mult mai grav. Cat pentru cei ce isi doresc sa afle cat mai multe informatii utile despre acest incident si problema studentilor de la UPG pot citi chiar aici.