Te-ai gandit vreodata de ce trebuie sa consumi muraturi pe timp de iarna si ce aport aduc organismului? Daca nu ai facut asta pana acum ai putea sa-ti rezervi cateva momente sa intelegi cum iti functioneaza organismul si la ce sunt bune muraturile.
Considerate de catre medici adevarate antibiotice naturale, muraturile raman bogate in factori nutritivi si enzime, contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si bineinteles faciliteaza digestia. Procesul de murare al legumelor doar modifica gustul acestora si le imbogateste continutul in vitamine si minerale.
Printre multe altele muraturile impiedica dezvoltarea unor bacterii nesanatoase, contribuie la combaterea starii de oboseala, a anemiei, precum si a altor boli. Pentru ca nu sunt gatite termic muraturile isi pastreaza toate beneficiile si proprietatile antioxidantilor si vitaminelor, acestea ajutand la combaterea celulelor canceroase.
Iar pentru cele ce nu stiau castravetii murati iti taie pofta de mancare. Asta ar fi un plus pentru doamnele si domnisoarele ce cauta un remediu natural pentru a se proteja de kilogramele in plus sau pentru a-si pastra silueta fara sa apeleze la alte metode de slabit. Cat despre celelalte beneficii ale muraturilor puteti citi chiar aici.