Surprinzătorul aur alb

Când am început să lucrez ca bijutier, am crezut că știu tot ce trebuie să știu despre aurul alb. Am gresit. Se pare că acest metal de lux este surprinzător de complicat.

Pentru început, deși aurul se găsește în natură, aurul alb este, cu siguranță, altceva decât natural. Pentru a face acest lucru, producătorii amestecă aur pur, de 24 de carate cu un aliaj – de obicei nichel sau platină – care acționează ca un agent de înălbire și îndepărtează orice vopsea de culoare. Ei bine, aproape orice culoare. Aceasta deoarece, culoarea naturală a aurului nu poate fi complet ștearsa, chiar dacă este combinată cu aliajul de cea mai bună calitate. Deci, pentru a da metalului aspectul de a fi incolor, multi bijutieri o vor placa cu rodiu.

Aceasta este o rezolvare extraordinară, cu excepția faptului că, în timp, placarea se reduce și are un ton maroniu. În funcție de cât de des purtați bijuteriile, această eroziune poate fi graduală. Într-un inel de logodnă din aur alb Magelanush , de exemplu, primele semne de intemperii apar de obicei după un an sau doi și cel mai adesea în jurul valorii de unde metalul întâlnește palma și la vârful decorului.

Puteți întreba întotdeauna un bijutier pentru a verifica semne de eroziune, deși este ușor de observat și pe cont propriu. Doar puneți bijuteria pe o foaie de hârtie albă (o foaie de foiță este bine), într-o încăpere luminată și luminați-o pentru orice decolorare. În majoritatea cazurilor, placarea cu rodiu trebuie redată o dată la fiecare doi ani. Este o treabă rapidă – cele mai multe bijutieri o pot termina în aproximativ două ore – și este destul de ieftin

Dar nu este vorba doar de placare cu rodiu care ar trebui să fie luată în considerare atunci când cumpără bijuterii din aur alb. Aliajul folosit este, de asemenea, o preocupare. Nichelul este metalul de alegere pentru aproape toate bijuteriile din aur alb, deoarece face cel mai bun lucru de albire a culorii și creează o bijuterie puternică și durabilă. Dar o avertizare: alergiile cu nichel sunt surprinzător de comune și, mai rău, se pot dezvolta în timp. Dacă sunteți sensibil la metal, probabil că nu veți putea purta bijuteriile din aur alb.

Ca bijutieri personalizați, ultimul lucru pe care îl dorim este ca un client să investească într-un inel și câțiva ani mai târziu să dezvolte o alergie la metal. De aceea, purtăm doar aur alb care este amestecat cu platină sau paladiu. Nu este mult mai scump și, pentru că este puțin mai moale decât nichel, este un metal grozav pentru a pune pietre înăuntru. Aceasta înseamnă că puteți avea inelul viselor dvs. și nu vă faceți griji că trebuie să-l scoateți.