Situatii neplacute atunci cand inchiriem o masina

Posted by

Firmele de închiriere de automobile vă pot îndemna să plătiți pentru lucrurile de care nu aveți nevoie.
Când alegeti sa contactati o firma de mașini de închiriat, anticipați automat o relație adversară cu agentul? Mulți dintre noi fac și cu un motiv bun: teama că agentul va încerca să va faca să plătiti pentru ceva ce nu aveti nevoie. Acest lucru este real și companiile de autoturisme de închiriat pot apela la trucuri pentru aceste scopuri. Puteți evita unele dintre acestea cu o planificare atentă.

Va sunt aplicate „asigurări” de care nu aveți nevoie

Cel mai mare punct de dispută, aproape peste tot, este renunțarea la prejudiciu-coliziune sau pierderea-prejudiciu . Din punct de vedere legal, aceasta nu este o asigurare, însă majoritatea consumatorilor și mulți agenți de închirieri auto numesc aceasta „asigurare” oricum. Și undeva în jurul valorii de 30 de dolari pe zi, poate dubla costul unei închirieri.

Cât de mult este acest cost umflat peste riscul financiar real al companiei? Cu câțiva ani în urmă, o companie le-a spus agenților de inchiriere că ar putea oferi clienților o rată de neegalat de 0 USD pe zi, cu condiția ca acesta să cumpere asigurările.

Cu siguranta aveti nevoie de acoperire de coliziune / pierdere pe o masina inchiriata VW Touareg, dar nu trebuie sa o cumparati la tarifele umflate ale companiei de inchirieri. Aveți trei opțiuni: 1. Asigurarea dvs. auto poate să vă acopere, cel puțin în SUA; 2. multe carduri de credit oferă acoperire secundară fără taxă; și 3. puteți cumpăra acoperire primară pentru mai puțin de 8 dolari pe zi de la diferite pachete de asigurari și de a vă proteja.

Compania de închiriere are un mare avantaj: dacă deterioratii o mașină, o puteți inapoia și puteți pleca fără nicio altă responsabilitate. Cu alte asigurări, poate fi necesar să plătiți paguba și să faceți mai multe reclamații ulterior. Dar această libertate de responsabilitate vine la un preț ridicat pentru dumneavoastră – și un profit generos pentru compania de închiriere.