Informatii de retinut inainte de incepere forarii unui put de apa

Posted by

Daca avem nevoie de o forare de alimentare cu apa trebuie sa ne gandim ca aceasta operatiune nu inseamna doar o gaura sapata in pamant din care iese apa.

Un astfel de foraj reprezinta o lucrare bine gandita si studiata de un inginer sau o echipa de ingineri, avand ca rezultat puturi de apa potabila proprie fiecarei case.

Dacă proprietatea dvs. nu este conectată la serviciul local de apă, cea mai bună alternativă este să aveți o instalație bine facuta. Cu toate acestea, înainte de a începe, ar trebui să înțelegeți ce vă puteți aștepta. Pentru a vă rezolva lucrurile, apelati la o firma autorizata in foraje , un serviciu respectat de forare a puțurilor de apă.

Ce trebuie să știți despre forare

1. Costurile pot varia

Costul forajului nu este acelasi pentru fiecare lucrare de forare. Prețurile variază în funcție de tipul de sol și de nivelul apei. De exemplu, solul stancos și argilos și forajul profund costă mai mult ca urmare a unei slujbe dificile sau consumatoare de timp.

2. Puțurile forate pot seca

Nici un foraj pentru un put de apa potabila nu este infailibil și este posibil ca unul din ele sece în cele din urmă. Cu toate acestea, acest lucru este puțin probabil, atâta timp cât este bine amplasat, bine antrenat, adânc stabilit și într-o zonă de precipitații ample.

3. Noul put de apa ar trebui testat

Găurirea oricărui tip de roca de la un puț nou săpat se poate dovedi a fi contaminată, astfel încât capacitatea sa de alimentare să fie testată înainte de a o consuma. Spre exemplu, solutiile pentru gandaci și ierbicidele de buruieni de la o afacere agricolă din apropiere ar fi putut să intre în apele subterane sau ar putea exista prezența toxinelor naturale cum ar fi radonul sau arsenicul.

4. Depindeti de electricitate

Pentru a trage sau a împinge apa din pământ, aveți nevoie de o pompă electrică. Asta inseamna ca, daca puterea in casa iese, nu veti putea accesa apa proaspata din robinet. S-ar putea să vă pregătiți pentru asta – mai ales în condiții meteorologice nefavorabile – prin stocarea suficientă a apei pe teren pentru a dura câteva zile.

5. Apa ar putea gusta diferit

S-ar putea să găsiți că apa bună are un gust diferit de cel furnizat de un utilitar al orașului. În primul rând, ar putea avea un conținut de minerale sau metale care, în timp ce sunt sigure de băut, schimbă aroma. În al doilea rând, nu are clor sau alți aditivi pe care utilitarul de apă ar fi putut să le includă.