agentii imobiliare

Tepele date de agentiile imobiliare

Posted by

Zilele acestea am avut parte de mai multe „surprize”, numai ca „surpriza” de azi le intrece pe toate. Stiam de foarte mult timp ca agentiile imobiliare se cam joaca de fel cu preturile, din cauza competitiei dintre ele. Dar de aici si pana a prosti o buna parte din ploiesteni este o cale lunga.

Am inteles de foarte mult timp ca rolul agentiior imobiliare este acela de a vinde un spatiu la un pret cat mai avantajos pentru ei. Si pentru ca ceea ce am gasit astazi mi se pare incredibil am sa spun doar ca este vorba despre acelasi spatiu cu trei variante de pret, deoarece acelasi spatiu se gaseste la 3 agentii imobiliare diferite.

La prima agentie imobiliara (Gelivmob) anuntul suna cam asa: ”spatiu comercial la mansarda unei case, suprafata utila 80 mp, 3 birouri, grup sanitar, terasa”,  iar pretul este de 350 de euro si bineinteles anuntul il gasiti aici.

La cea de-a doua agentie imobiliara –  Tihuana Imobiliare anuntul suna cam asa:”spatiu comercial, pretabil coafor, 80 mp cu terasa. Pretul este 250 euro/luna + 1 luna garantie + 50% din chiria pe o luna comisionul agentiei’‘, iar pentru a verifica puteti gasi aici anuntul.

La cea de-a treia agentie imobiliara lucrurile se schimba putin, de fapt se complica foarte mult. Si am sa va explic si de ce, dar mai intai sa atasez anuntul publicitar, care suna cam asa: ”Inchiriere spatiu in Ploiesti, zona Gh.Gr.Cantacuzino, Su 80 mp, acces la doua grupuri sanitare, aflat la etajul 2 intr-o cladire tip vila cu structura P+3, construita in 2008, imbunatatita in 2011.Finisaje si dotari: tamplarie PVC cu geam termopan, jaluzele verticale, pereti zugraviti cu vopsea lavabila, parchet, tavanul cu scafe model deosebit, cu spoturi si lampi de neon; aer conditionat; incalzire prin centrala termica proprie cu calorifere din aluminiu, separatie gaze, apa, electricitate (220V si 380V), grupuri sanitare dotate cu obiecte sanitare moderne, usi interior MDF, balcon. Cladirea este anvelopata. Posibilitate de montare firma luminoasa. Cladirea este amplasata pe o artera intens circulata, cu acces usor din centrul orasului si se preteaza pentru birouri, sediu firma etc. Vecinatati: case, blocuri, casa amanet, statii mijloace transport etc. Pret 900 ron negociabil; nu se plateste TVA”. Tot in acest anunt publicitar se specifica faptul ca nu este vorba de o agentie imobiliara, ci de propietar. Si mai mult decat atat in primul rand de pe pagina se specifica faptul ca pretul de inchiriere este de 300 de euro. Gasiti si anuntul acesta aici.

Toata aceasta nebunie a inceput de fapt de la acest anunt deoarece nu corespund deloc informatiile. Spre exemplu s-a verificat faptul ca numarul de telefon existent in anunt nu este al propietarului, ci al unei agentii imobiliare Zara Serv Imobiliare.  Bineinteles ca acesta nu este singurul inconvenient –  pretul de la inceputul anuntului nu se potriveste cu pretul afisat ulterior in anunt. La inceput avem 300 de euro, iar in articol se precizeaza suma de 900 ron negociabil.

Si asta nu e tot bomboana de pe tort abia acum o avem. In anunt se spune ca spatiul de inchiriat se afla la etajul 2, dar in realitate (dupa ce s-a verificat acest lucru) spatiul de inchiriat nu se afla la etajul 2, ci la mansarda, cladrirea fiind de fapt P+2+M. Iar daca luam laolalta toate detaliile din fiecare anunt o sa vedem ca lucrurile nu prea se potrivesc. Singurul lor detaliu comun este acela legat de suprafata de inchiriat adica de 80 mp, desi la Zara Serv pana si spatiu e putin mai mare si are 100mp.

anunt-olx-ghimpeleploiestean-ro

Am atasat si printscreen-uri cu cele 3 anunturi de pe Olx pentru ca mai devreme sau mai tarziu vor fi sterse, asa ca le veti putea gasi aici:

Si acum stau sa ma intreb dupa ce am analizat toate aceste date alambicate oare cine spune adevarul si cine minte in anunturile publicitare. Oare cat timp ne vor mai considera bataia lor de joc?

One comment

  1. Sunt si agentii serioase dar intradevar, sunt si agentii care fac de rusine acest fel de servicii.

Comments are closed.