Totul ar fi fost mai simplu

Când locuiești într-un apartament studențesc alături de trei fete s-ar putea zice că nu îți faci probleme cu mâncarea. Totuși de când am gust ouăle fierte pe care am strecurat zahăr mi-am dat seama că nu sunt făcut pentru a găti. Cred că cel mai rău e când pleacă la băieții lor. Mă lasă singur în casă uitându-mă pe pereți și ascultându-mi stomacul ghiorțăind. În general am cu ce încropi un mic dejun dar la un moment dat chiar te saturi să mănânci salam și iaurt la fiecare prânz.

Ce-or avea băieții ăia așa special de le țin pe colegele mele de apartament ocupate mai tot timpul nu mi-am dat seama încă. Uneori Mirabela își face milă și vineri seara îmi face clătite. Am încercat și eu să fac clătite dar pentru că nu am găsit făina(unde naiba ar fi putut s-o ascundă) am lăsat-o baltă. Mi-am zis să îmi cumpăr niște lipii de la supermarketul din colț și să le ung cu niște gem. Sau măcar cu niște pate de ficat. Seamănă cu clătitele cât de rău ar putea fi.

Eram fericit în zilele când veneam de la facultate și un miros plăcut de ciorbiță de văcuță mă conducea spre bucătărie. Flori avea șorțul rezemat pe șoldurile puțin prea pline pentru o fată de 22 de ani și îmi zicea.

Știam că vii, ți-am pus asta la încălzit. Pe urmă telefonul ei suna. Trebuie să plec, zicea, mă întâlnesc cu Adrian la fântână. Vezi să îți pui singur să nu o uiți pe foc. Mă pupa pe obraz și mă lăsa să amestec în cana cu ceai. Ieșeam pe balcon și priveam orașul. Ceaiul. Ce simplu. Un plic, apă fiartă și zahăr. Desigur că până am terminat ceaiul ciorbița mea a dat în foc. Adio.

Am curățat aragazul și după 10 minute am încercat să mănânc ciorba. Am suflat și pe urmă mi-am făcut curaj să iau o gură. Am supt bomboane mentolate 2 zile după aceea.

Nici cu Victorița nu mi-e rușine. De când mi-a promis că îmi face mâncărică de roșii. O las în pace totuși, tocmai și l-a găsit pe Laurențiu. Să-i facă lui dacă tot se laudă atâta cu mâncărica aia.

Ei bine, ce-am povestit io acuma e de domeniul trecutului. Totul e mai simplu de când am aflat de foodpanda. Găsești aici tot ce vrei, pizza, mâncare românească, mâncare chinezească, fast food… ce-ți mai poți dori?

 

ACEST TEXT A FOST SCRIS PENTRU CAMPANIA AVENTURI ÎN BUCĂTĂRIE DE PE BLOGPOINT.RO.