Cum a fost la Train Delivery 2014

Păi cum să fie, mișto. Am ajuns în gara de nord pe la șapte jumate seara, gândindumă că sigur mai prind din concertul Rodion GA. Linia 14 era plină de oameni și muzica se auzea încă de pe la springtime. la telefon cosmin îmi zisese bă coaie, stai liniștit, nu a început concertul, e cineva care pune muzică, lumea stă de vorbă, nu ai pierdut nimic.

ăla care punea muzică era rodion. chelios și bătrân cu o geacă de fâș pe o scenă unde se strânseseră câțiva oameni. Un artist foarte interesant, despre care am amintit și eu peaci și despre care găsiți și dacă dați click aici. Într-adevăr, aduseseră un tren cum promiseseră, pe care îl și desenau unii, printre care și Pisica Pătrată. totuși era cam pustiu la ora când l-am vizitat io. erau locuri unde puteai să mergi ca să ți se facă caricatura, locuri unde puteai să faci fotografii care cu biciclete care să arate vintage probabil era vreun sepia ceva. Hipstăreală neinteresantă, pentru mine. În rest găseai corturi mici în care puteau intra 2 persoane străine și se puteau cunoștea. Distractiv.

M-am bucurat când am văzut era bere Harghita. sau Horghito cum îi ziceau la alba iulia, unde o beam în cârciuma La Pas și costa numai 2 lei. În rest, hipsteri peste hipsteri, da și oameni ceva mai în vârstă, care se mai adunau lângă scena unde deocamdată cânta Rodion. Și lui Cosmin ia plăcut muzica și dansau. mam bucurat.

totuși câți cocalari cu barbă. e plin de cocalari bărboși. ce naiba io fi apucat. și-au făcut și tricouri pe care scriu sînt bărbos. noul de puta madre? poate nu știu despre ce vorbesc, io nam barbă.

însă: „what matters is the beard on the inside”. până și citatul ăsta a devenit super popular. e interesant să privești acaestă lume din afară dar de asemenea foarte dureros.

la un moment dat Rodion a oprit o melodie brusc și a zis „mam plictisit de asta”. După scena unde se petrecea momentul ăsta urmau multe standuri cu tot felul de porcărioare, accesorii făcute din butoane de tastatură și alte gunoaie, un stand cu niște replici ale tăblițelor de la tărtăria. alte chestii la modă. probabil urmează vremuri bune. sau mă rog ceva mai interesante. Rodion a revenit în atenția oamenilor, tăblițele de la tărtăria la fel, mișto. bine ele vin la pachet cu bărbi biciclete cu coșuleț unde săți pui florile și pălăria cu panglică, fotografii, artăeo și multe aere inofensive până la urmă. toți niște artiști, toți niște poheți. în definitiv, ăstai adevărul.

o sărbătoare nu strică niciodată. remarc entuziasmul, dorința de cunoaștere, pofta de viață. despre prostie, îngâmfare și ipohondrie mam cam săturat să scriu. dar va veni o vreme.

miau făcut o părere bună și formația Soare Staniol. O gagicuță cheală care recita și cânta pe un fundal misterios săi zicem. vă las aici o înregistrare cu ei. de pe vremea când se chemau avant n gard se pare. poate nu cea mai fericită înregistrare a lor, însă una dintre puținele pe care le găsești pe YouTube. oricum tare interesant ce am văzut aseară cel puțin.

Din păcate a trebuit să plec cu personalul de 10 și un sfert înapoi la Ploiești, și nici prea mult nam stat dar mam simțit bine. Iar pentru cei care vreți să treceți pe acolo, aveți ocazia și azi și mâine.

Aici un Program.

Și o pagină interesantă de pe siteul evenimentului, cu informații despre muzica cântată la Train Delivery.

Și când mă duceam spre linia 5 să iau trenu m-am întâlnit cu Gherman. Bă, ce panaramă de om :))

 

sursa foto: sekazone.ro