mart. 1

Transport funerar repatriere ca durerea sa fie diminuata

Transport funerar repatriere ca durerea sa fie diminuata

Un citat spune ca omul care pleaca moare putin… Instrainarea unei persoane apropiate produce suficienta durere, dar plecarea definitiva ravaseste sufletul si intreaga fiinta. Nimic nu va mai fi ca mai inainte dupa decesul parintilor, al partenerului de viata, al unui prieten bun sau si mai rau, al unuia dintre copii!

Cel plecat sa lucreze prin straini se intoarce singur, cand situatia ii va permite acest lucru. Cel decedat departe trebuie neaparat adus printre ai sai, sa fie plans, sa ii fie mangaiat sicriul, sa primeasca sentimentele celor dragi, respectul lor si multe flori.

Echilibrul existential se rupe, cand un telefon anunta decesul unui membru al familiei. Familia este in tara, defunctul asteapta peste hotare sa se duca sa se intereseze cineva de el si sa faca tot ceea ce este legal, sa fie adus si inmormantat in tara. Cum sa calatoresca apartinatorul cu sufletul facut farame la mii de kilometri distanta, cand abia mai poate tine capul sus de atata suparare?

El stie ca de sarbatori, locul celui care a murit va ramane gol la masa si ca nu il va mai vedea niciodata.

Un deces in familie este cea mai mare nenorocire care se poate intampla cuiva pe acest pamant, cu toate acestea este bine ca fiecare sa stie cum trebuie sa actioneze in acele momente.

Iate cel mai simplu si eficient plan de actiune:

1. Sa intre pe site-ul celei mai renumite firme de pompe funebre care asigura https://www.funerarenicolas.ro/ro/transport-funerar-repatriere.php de 15 ani si sa se informeze cum decurge o repatriere.

2. Sa contacteze reprezentantul firmei si sa ii solicite consultanta gratuita fie telefonic sau in discutiile avute pe chat. Exista de asemenea si un formular de contact usor de utilizat, la care se ofera raspuns cat mai rapid.

3. Sa semneze cat mai repede contractul de prestari servicii cu firma de pompe funebre de mai sus, fiindca este una dintre cele mai serioase din tara si trateaza orice caz cu empatie si respect. Fiindca firma intelege ce inseamna sa vrei sa il aduci acasa pe cel drag si sa nu ai banii de care ai nevoie, a lansat pachetul de repatriere cu cost 0.

Despre ce este vorba? Cheltuielile sunt decontate la sfarsit, dupa ce firma a ridicat ajutorul de inmormantare si suma prevazuta in asigurarea de viata, iar restul este predate familiei pana la ultimul banut.

Aceasta informatie incurajeaza toate familiile sa isi aduca decedatii acasa si sa nu se teama de costurile repatrierii, care la aceasta firma sunt cele mai mici de pe piata.

Un lucru este cert! O familie, oricat de numeroasa, potenta financiar si descurcareata ar fi, nu se poate descurca singura sa isi aduca in tara decedatul. In afara faptului ca sunt multe de facut, tarile europene refuza sa colaboreze cu apartinatorii, ci rezolva problema repatrierii numai cu firmele care cunosc legislatia, pot pune la dispozitie masini funerare autorizate, se pricep sa acorde ingrijirea necesara trupului neinsufletit si au in stoc si cele doua sicrie obligatorii.

Din momentul semnarii contractului cu firma ce asigura repatrierea, apartinatorii asteapta sosirea decedatului la capela. Toate grijile au fost transferate legal personalului firmei prezentate mai sus.

Transportul propriu-zis al defunctului din tara in care a avut loc decesul pana acasa dureaza 3-4 zile. Iarna repatrierea decurge mai usor, avandu-se in vedere temperaturile scazute din masina si de afara. Vara insa corpurl neinsufletit ar avea de suferit fara injectia de conservare si fara posibilitate reglarii unor temperaturi scazute in masina cu care se asigura transportul.

Este de subliniat importanta celor doua sicrie obligatorii in cazul repatrierii: primul din zinc si al doilea din lemn. Acestea intra in costurile repatrierii la fel ca accesoriile pentru sicrie, crucea inscriptionata si capacul sicriului. Hainele, incaltamintea, ingrijirea defunctului toate sunt incluse in pretul total al repatrierii. Tinuta decedatului este eleganta, sicriele sunt de lux, aspectul crucii si al capacului sicriului impecabil.

La dorinta rudelor, defunctul este cosmetizat cu pricepere ca imaginea sa din timpul vietii sa nu aiba de suferit.

Tot salaritii firmei se ocupa si de intocmirea dosarului de repatriere, care include: pasaportul funerar international in care se indica ruta repatrierii, certificatul de deces interntional si adeverinta de imbalsamare. Sa nu credeti ca aceste acte se obtin usor si ca repatrierea ar decurge conform graficului fara spiritul de echipa si sincronizarea tuturor salariatilor firmei!

Ajutorul nu se opreste aici. Firma se poate ocupa si de transportul intern al decedatului oriunde este nevoie, de pregatirea cosului pentru biserica si de impartirea pachetelelor cu mancare participantilor la ceremonie. Tot ei inchiriaza sala unde va avea loc parastasul sau restaurantul si stabilesc meniul de comun acord cu apartinatorii.

Este bine ca apartinatorii sa dispuna de timpul necesar pentru a se obisnui cu marea pierdere si sa petreaca timpul pretios alaturi de decedat.

Apartinatorii au indatorirea morala sa isi aduca mortii acasa, iar firma prezentata de mine mai sus este una dintre cele mai solicitate, fiindca ofera servicii de calitate premium la preturi accesibile sau accepta decontarea din asigurarea de viata sau din ajutorul de inmormantare.