Cum tratam cuticulele uscate?

Posted by

Cuticulele pot fi o durere – literalmente. Destul de des, o parte din ele se desprinde, ducând la rani inconfortabile. Dar chiar și atunci când nu trebuie să vă ocupați de neplăcerea pielii rupte, cuticulele pot fi totuși nedorite. Acest lucru se datorează unei presupuneri culturale în creștere că fâșiile mici de piele sub fiecare unghie și sunt neatractive și inutile. Ca rezultat, mulți căutători de frumusețe au înlăturate cuticulele lor în timpul manichiurilor și pedichiurilor. Desigur, există o mulțime de oameni care le trag sau le rod doar pentru că nu le place pielea din jurul unghiei să devină zdrențuita.

Cu toate acestea, îndepărtarea cuticulelor nu este complet inofensivă. Avem cuticule dintr-un motiv – sigilează decalajul dintre unghii și piele, ajutând la protejarea acelei zone vulnerabile de bacterii. Ranile create de mușcături, tragerea și tăierea cuticulelor pot duce la infecții și inflamații. Nu numai că astfel de consecințe pot compromite sănătatea, ci și impactul aspectului unghiilor. Infecțiile cronice în jurul unghiei pot provoca unghii distorsionate, deformate și încrețite.
Una dintre cele mai frecvente infecții care pot rezulta din pielea ruptă în jurul unghiilor este paronychia saupanaritiul, care poate provoca dureri, țesuturi umflate și roșiatice și puroi. Cremele sau pastilele antibiotice sunt de obicei necesare pentru a trata paronichia.

Pentru a reduce șansele de a dezvolta paronichie sau o altă infecție asociată cu unghiile, trebuie să luați precauții cu ajutorul cuticulelor – dar trebuie să vă asigurați că aveți grijă și de unghii. Puteți obține ambele rezultate prin încorporarea următoarelor sfaturi în rutina dvs. generală de igienă:

Păstrați-vă o rutină obișnuită de întreținere a unghiilor care include tăierea unghiilor și netezirea acestora cu o pila de unghii.

Nu trageti de unghiile exfoliate . Aveți posibilitatea să le aranjați cu atenție cu foarfecuta de unghii (sau să aveți un manichiurist să le tăiați) dacă credeți că ar putea apărea o posibilă situatiede acest gen.

Cereti manichiuristeil să împingă cuticulele înapoi – nu le îndepărtați.
Țineți mâinile și picioarele bine hidratate, astfel încât cuticulele dvs. să fie mai flexibile și mai puțin predispuse la uscare și crăpare. Mulți manichiști profesioniști vă vor trata cuticulele cu un ulei SNB special pentru cuticule.

Protejați-vă unghiile și mâinile atunci când faceți o muncă care accentuează pielea.

Nu va roadeti unghiile. Vă va tentata să vă roadeti si cuticulele.

Păstrați-vă o rutină obișnuită de întreținere a unghiilor care include tăierea unghiilor și netezirea acestora cu o pila de unghii.