ian. 5

Vine zapada la Ploiesti!

Vine zapada la Ploiesti!

Prima jumatate a iernii s-a manifestat ca un inceput de „primavara”, cu temperaturi ce foarte des au depasit +10 grade. Ei bine, meteorologii anunta ca de la inceputul saptamanii viitoare temperaturile maxime nu vor mai depasi 5 grade iar minimele vor ajunge pana la -5 grade potrivit AccuWeather.

Datorita temperaturilor favorabile ninsorii, incepand de joi, 11.01 vom avea parte de temperaturi scazute si de ceva zapada. Cu toate ca a intarziat este bine primita cu siguranta in randul tinerilor si al copiilor ce vor avea ocazia sa-si petreaca putin timp construind oameni de zapada.

Pregatiti-va lopetile deoarece nu doar in ziua de joi este anuntata ninsoarea. Vineri 12.11 cerul este anuntat ca fiind noros, maxima de 3 grade si minima de -1 nu vor da voie zapezii sa se topeasca.

Cum este anuntat week-end-ul de saptamana viitoare ?!

Prognoza pentru week-end-ul de saptamana viitoare suna cam asa: Maxima de 2 grade, minima de -3, cu „cateva averse de ninsoare”, sansele de precipitatii fiind de 62% in ziua de sambata, 13.01.

Nici ultima zi din saptamana nu este prea calda, astfel duminica, 14.01 temperatura maxima va ajunge pana la 3 grade iar cea minima la -4 grade, dinou anuntandu-se a fi o zi in care sansele de precipitatii ajung la 55%.

Daca tot se anunta zapada, ii rog pe soferi sa adapteze viteza la una corespunzatoare raportata la conditiile de mers. Nu traiti cu idei precum „poate masina” sau „sunt sofer” pentru ca stim foarte bine ca distanta de franare pe zapada creste substantial fata de cea pe carosabil uscat. Echipati-va masinile cu anvelope de iarna, noi daca se poate pentru ca alea de acum 5 ani care „merg si anul asta” sunt un pericol foarte mare atat pentru voi cat si pentru pietoni. Rog si pietonii sa aiba grija pe unde merg deoarece in anumite portiuni de drum sau trotuare se pot forma suprafete alunecoase ce pot crea probleme.

Sa aveti o saptamana frumoasa!