Vrei să fi inspector ANAF? Fiscul scoate la concurs 1.200 de posturi

Posted by

Agenția Națională de Administrare Fiscală organizează în 19 octombrie un concurs pentru ocuparea unui număr de 1.181 de posturi în cadrul Direcției generale Antifraudă Fiscală. Viitorii inspectori vor da o probă scrisă și un interviu, după depunerea dosarului de înscriere.

Cei care vor să fie inspectori trebuie, printre altele, să aibă studiile prevăzute de lege pentru funcția publică, să nu fi fost condamnat pentru fapte de corupție (cu excepția celor care au fost reabilitați) și să nu fi fost destituit dintr-o funcție publică pe motive disciplinare.

Proba scrisă va avea loc în 19 octombrie şi va consta în rezolvarea unor teste-grilă. Astfel, se testează cunoştinţele teoretice necesare ocupării funcţiilor publice pentru care se organizează concursul.
”Subiectele se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs aprobată de preşedintele ANAF, astfel încât să se asigure verificarea capacitătii de analiză şi sinteză a candidaţilor, în concordanţă cu nivelul şi specificul funcţiilor publice pentru care se organizează concursul”, se arată într-un comunicat al Fiscului.

Potenţialii candidaţi pot depune dosarele de înscriere la sediul Direcţiei generale a vămilor din Str. Matei Millo nr 13, sector 1, Bucureşti, în perioada 18 septembrie – 02 octombrie 2013, în zilele lucrătoare, între orele 8.30 – 17.00 (luni – joi) şi 8.30 – 14.30 (vineri).
Mai multe informaţii pot fi obţinute accesând site-ul www.anaf.ro, secţiunea Anunţuri/Resurse Umane/Concurs Direcţia Generală Antifraudă Fiscală.