stiinta

63.500 lei granturi pentru pasionatii de stiinta

Posted by

Iti place sa te implici in comunitatea in care traiesti si bineinteles sa dai o mana de ajutor celor care au nevoie? Ei bine, daca da, atunci afla ca cei din Fundatia Comunitara Prahova ofera finantari nerambursabile pentru proiecte educationale care stimuleaza pasiunea pentru stiinte in randul copiilor si tinerilor.

Proiectele desfasurate in municipiul Ploiesti in cadrul programului vor avea o valoare estimata la 63.500 lei, iar fiecare proiect poate beneficia de o finantare intre 1.000 si 12.000 lei. Cei ce sunt interesati de acest program vor fi ajutati de Fundatia Comunitara Prahova, avand in vedere instruirea si consultanta pentru scrierea si implementarea proiectelor.

Stiintescu asteapta proiecte care sa-i implice activ pe copii si tineri (clasele V – XII) in activitati care sa le trezeasca interesul pentru stiinte. Toate aceste activitati se vor desfasura in perioada septembrie 2017 – ianuarie 2018, in municipiul Ploiesti.

Cine poate aplica la Fondul Stiintescu?

  • Organizatii non-guvernamentale (inclusiv asociatii studentesti, asociatii de parinti, asociatii ale scolii);
  • Unitatile de invatamant;
  • Grupuri de initiativa: profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetator, inventator, angajat intr-o companie, free-lancer, sau pur si simplu parinte cu o idee de cum poti face ca pasiunea ta pentru stiinte sa fie transmisa mai departe elevilor.

Fondul Stiintescu este implementat în judetul Prahova de Fundatia Comunitara Prahova, in parteneriat cu Romanian-American Foundation si Federatia Fundatiilor Comunitare din Romania, cu sprijinul Bocris si Artsani.

Acest program este sustinut de Romanian-American Foundation si in alte orase precum: Bucuresti, Sibiu, Iasi, Cluj, Brasov, Bacau, Tara Fagarasului, Oradea, Mures, Odorheiu Secuiesc si Galati.

Pentru cei ce vor sa aplice la acest program trebuie sa stie ca toate documentele  completate vor fi trimise pana la data de 31 august 2017.  Pentru detalii privind calendarul programului, ghidul aplicantului, formularul de buget, dar si formularul de inscriere, care se completeaza pe pagina web gasesti aici.

Pentru alte detalii puteti accesa Fondul Stiintescu, Fundatia Comunitara Prahova, dar si adresa de e-mail – bianca@fundatiacomunitaraprahova.ro (Bianca Danita).

Comments are closed.