O altfel de cultura la metrou

Posted by

Ti-ar placea sa vezi si la metroul din capitala schite desenate precum cele din New York? Sau poate ca mai intai ar trebui sa atasez aici cateva din desenele si schitele pe care le realizeaza artistul american Ben Rubin. Cum ar fi sa te trezesti fotografiat in diverse ipostaze in metrou si mai apoi sa apari pe o retea de socializare alaturi de o schita (desen)?

Cam asta face si Ben, omul din spatele contului de Instagram Subway Doodles. Inarmat cu un iPad pentru a face pozele in metrou si cu multa imaginatie, artistul reuseste sa dea o alta forma si un alt inteles momentelor capturate in metrou.

Cel mai probabil pentru a face haz de necaz de realitatea in care traim si poate ca da, cea mai buna metoda de a te amuza putin intr-o zi banala si monotona.

schita1

schita2

schita3

Cum ar fi ca intr-o zi sa te trezesti si tu pe contul cuiva de socializare in diferite ipostaze cu asemenea creaturi langa tine? Ceea ce face Ben Rubin in New York este cu adevarat o munca de apreciat si originala, caci in acest mod a putut da viata unor astfel de momente si capuri hazlii a pozelor  banale realizate in metrou.

Nu ar fi exclus ca peste putin timp sa dau de astfel de poze si ipostaze si pe aici pe la noi. Insa totusi sper ca artistii nostri si cei care doresc sa realizeze astfel de schite sa faca ceva original, chiar daca se inspira de la artistul de peste ocean.

Si poate ca intr-o zi vom realiza si noi lucruri interesante care sa inspire oamenii din jurul nostru si in acelasi timp sa-i bine dispuna. Poate ca asta am cam uitat noi sa facem coplesiti de problemele noastre – sa zambim si sa ne bucuram de fiecare moment in parte.

Iar daca printre voi sunt persoane care doresc sa cunoasca pasii pe care ii urmeaza Ben in realizarea schitelor si de unde a pornit toata aceasta nebunie, aici aveti o parte din interviul cu Ben Rubin despre toate astea.