Atentie mare daca mergeti in Parcul Municipal Vest din Ploiesti

Posted by

Parcul Municipal Vest, cel mai nou parc din oras, a fost finalizat de putin timp si inaugurat, dupa ce primarul interimar al orasului, Cristian Ganea, a solicitat ca lucrarile sa fie accelerate, termenul de finalizare fiind dat pentru data de 31 martie a acestui an. Investitia facuta cu acest parc este una realizata cu fonduri europene si in contractul stabilit au fost prevazute lucrari cu tematica de sezon, lucrari ce includ: un spatiu verde, locuri de odihna, lac artificial, alei circulare, fantani arteziene etc. Cei ce au avut ocazia sa mearga in zona de vest a orasului si s-au plimbat prin parc, au vazut cu ochii lor in ce, mai exact, s-au investit banii europeni.

lac artificial parc

Am mentionat in primul paragraf si de un lac artificial care, da, se regaseste in parcul nou inaugurat si a fost primit cu bratele larg deschise de catre copiii care deja s-au scaldat acolo. Desi este placut sa te relaxezi inotand si bucurandu-te de apa, afla ca exista si un pericol in ceea ce priveste acest lac. Si pe langa faptul ca acest lac nu este destinat scaldatului, nici nu exista in zona indicatoare care sa atentioneze pe cei care vin sa se relaxeze si in mod deosebit pe copii. Desi a devenit o atractie pentru cei mici, este destul de ingrijorator lipsa indicatoarelor care ar trebui sa anunte „Scaldatul interzis!”.

Alte aspecte care ar trebui sa ne ingrijoreze pe noi, ploiestenii si nu numai, pentru ca parcul este destinat tuturor celor care doresc sa se relaxeze, sunt legate de asigurarea pazei in zona, pentru ca la ora actuala nu exista un paznic al parcului si asistenta medicala care, si ea, lipseste cu desavarsire. Cu alte cuvinte, daca ar fi vreun pericol, nu ar avea cine sa sara in ajutor si acel ajutor ar trebui sa fie specializat si dotat cu ceea ce este necesar daca exista acest pericol de inec care a alertat si pe alti cetateni ai orasului Ploiesti. In acest caz, exact ce era mai important de facut inainte de inaugurare, nu a fost facut si trebuie asigurata si paza si asistenta medicala, pentru linistea cetatenilor si pentru buna desfasurare a activitatilor creative din cadrul parcului.