iun. 3

La alegerile locale avem trei tipuri de buletine de vot

La alegerile locale avem trei tipuri de buletine de vot

Deja s-a stabilit ordinea pe buletinele de vot inca de luna trecuta, din mai, iar in acest caz nu mai ramane decat ca tot romanul sa vina si sa isi voteze candidatii favoriti. Alegerile locale ale acestui an 2016 se tin in data de 5 iunie, in aceasta duminica, deci inca mai aveti timp sa va ganditi daca candidatul ales este cel potrivit pentru viitoarea functie in care o sa activeze. In aceiasi data, vor fi alesi atat primarii locali, cat si consilierii locali si consilierii judeteni.

Ca in fiecare an, vor exista nemultumiti care nu vor dori sa voteze niciun candidat, asta din pricina faptului ca mare parte din populatie nu stie la ce sa se mai astepte de la alesul care va fi in functie pentru alti 4 ani de acum inainte. Cu toate acestea, toti sunt invitati la urnele de vot, asa cum se va intampla si la Ploiesti in aceasta duminica. Exista trei tipuri de buletine de vot, pentru primar, pentru consilierul local si pentru consileirul judetean. Dupa cum am mentionat mai sus, in acest articol, ordinea deja a fost stabilita din luna mai; nu ramane decat sa alegeti pe cine considerati ca este potrivit in functie. In legatura cu criteriile de selectie ale candidatului favorit, aici sunt mai multe de spus, pentru ca fiecare persoana are dreptul sa faca alegerea pe care o considera favorabila.

buletin anulat vot ploiesti

La Ploiesti avem, dupa cum bine stiti, 13 candidati la functia de primar si aceiasi regula se aplica si aici, unde la fel, exista cele trei tipuri de buletine de vot. Asa ca in data de 5 mai, toti ploiestenii sunt asteptati la sectiile de votare, ca sa depuna votul pentru candidatul favorit.