Pe 4 iunie facem turul istoric al orasului Ploiesti

Posted by

In data de 4 iunie 2016, in aceasta sambata se va organiza o plimbare prin istoria municipiului Ploiesti ce poarta numele de „La pas prin trecutul Ploiestilor”. Aceasta plimbare se va desfasura incepand cu orele 16.30 si locul unde ploiestenii se vor intalni va fi fosta casa a casatoriilor de pe Bulevardul Castanilor. Turul se va face timp de cel mult doua ore si se va merge prin centrul orasului, pe strazile cu cladiri vechi, dar si prin zonele restaurate, organizate ale Ploiestiului. Astfel se va face trecerea de la epoca de inceput pana la toate celelalte epoci care si-au pus amprenta in istoria orasului.

Acest tur istoric este, practic, o incursiune in lumea orasului scriitorului Caragiale, in orasul lui mos Ploaie, dar si o incursiune in lumea bogata si prospera a industriei petrolului și a dezastrului produs de acesta, a jobenului si a trasurilor, a trenului care intoarce „ca la Ploiesti”. In continuare, aceasta plimbare ne va duce si prin istoria caselor sic, cu stucaturi si curti mari pana la cea a blocurilor gri, atat de lipsite de marea agitatie. Prin aceasta incursiune, vom avea ocazia sa aflam mai multe despre istoria acestui oras si sa aflam si asemanarile si deosebirile fata de ploiestenii acelor timpuri.

Tot in decursul acestei plimbari prin istorie, vom mai afla si cum a luat fiinta aceasta localitate, desi putea fi doar o suburbie a localitatilor din apropiere, cum toti ploiestenii s-au mutat in capitala, la Bucuresti, asta intr-un anume moment din istorie si multe altele. Nu numai imaginea acestui oras va fi subiect de discutie, ci si barfe de odinioara, intamplari personale si anecdote. Cu alte cuvinte, veti fi partasii unui eveniment deosebit si colorat de istorie si locuri din intinerarul propus.

 

tur istoric ploiesti

In data de 4 iunie sunteti asteptati la turul „La pas prin trecutul Ploiestilor” (click pe link pentru alte detalii), incepand cu orele 16.30, ca sa luati parte la o altfel de istorie, plina de momente unice petrecute alaturi de ploiesteni dornici sa afle mai multe din trecutul orasului lor.