Azi este 1 iunie, data la care toti copiii din lume isi serbeaza ziua. O zi minunata si speciala ar trebui sa fie pentru fiecare copil in parte, o zi altfel din viata lui, plina de bucurie si de zambete, pentru ca fiecare este deosebit in felul lui si fiecare merita ce este mai bun. Este, dupa cum bine stiti, Ziua Internationala a Copilului, fiind sarbatorita peste tot in lume si ca data din calendar, corespunde de altfel si cu multe alte evenimente din istorie, cel mai vechi fiind de pe vremea imparatului roman Marcus Didius.
Cu prilejul acestei zile, fiecare popor in parte are obiceiurile sale si isi organizeaza serbari si evenimente, ca sa sarbatoreasca aceasta zi dedicata tuturor copiilor. Si copii din noi au sarbatorit si sarbatoresc alaturi de cei mici, alaturi de familie, prin diverse activitati recreative. Si nu numai parintii au fost alaturi de copii, cat si invatatorii si educatorii. Cum a fost si astazi, la cea de-a doua Ora de Creatie ce s-a desfasurat la Ploiesti, cu ocazia lui 1 iunie, o clasa de copii alaturi de indrumatorul lor, doamna invatatoare, ora fiind organizata in cadrul campaniei desfasurate de Praktiker.
Pentru ca am vazut o clasa plina si numai copii frumosi, nu mica mi-a fost mirarea ca subiectul de discutie pentru acea ora petrecuta acolo sa fie Delta Dunarii. Si asta mi-a placut foarte mult, pentru ca am luat parte la o altfel de serbare a zilei de 1 iunie din cadrul unei scoli. Si a fost o idee cum nu se poate mai buna si am fost inconjurata doar de copii destepti, inteligenti, care au stiut sa raspunda la orice intrebare le-a fost adresata de catre doamna invatatoare care i-a indrumat.
Ca sa le fie stimulata imaginatia si totodata, pusa in practica, cu ajutorul Praktiker si a cadrului didactic, elevii au realizat un colaj cu tema „Spectacolul Destei”, unde si-au pus in valoare abilitatile practice, indemanarea si nu in ultimul rand cunostintele dobandite la orele de geografie si de stiintele naturii. Scopul acestui eveniment a fost acela de a se implica in dezvoltarea capacitatii si aptitudinii creative ale elevilor, determinandu-i sa isi descopere bucuria realizarii unui produs chiar din mainile lor.
Ora de creatie este un proiect care implica educatia in ateliere de dezvoltare creativa, proiect ce a fost lansat in luna aprilie a acestui an, in Bucuresti.
Si pentru ca elevii clasei a IV-a B din cadrul Scolii Sfanta Vineri au lucrat si s-au bucurat impreuna, la finalul orei au fost recompensati cu cadouri si diplome. Au meritat pe deplin pentru ca au fost foarte activi si si-au dat interesul ca colajul realizat sa fie reusit si interesant.