A avut loc la Ploiesti vernisajul expozitiei „Memoria zidurilor”

Posted by

Vara aceasta in municipiul Ploiesti au loc fel si fel de evenimente care ii scot din case pe ploiesteni. Chiar daca deja canicula si-a facut simtita prezenta si in ultimele zile atmosfera a fost destul de incinsa, iata ca azi vremea s-a mai linistit in privinta temperaturilor ridicate si ne-a invitat in natura, cu mic, cu mare. Cei care au auzit de evenimentul de azi de dimineata au fost si prezenti si s-au bucurat sa afle lucruri noi si interesante.

La orele 10 ale diminetii acestei zile de vineri s-a deschis vernisajul expozitiei de fotografie ce poarta numele de „Memoria Zidurilor”. Expozitia s-a tinut in Winmarkt Center, la etajul 1, in zona pasarela veche. Acest eveniment s-a organizat datorita colaborarii dintre Penitenciarul Ploiesti si Serviciul Judetean al Arhivelor Nationale Prahova. In cadrul expozitiei, cei prezenti au putut vedea prelucrari dupa fotografii ale documentelor de arhiva din perioada interbelica ce infatisau activitatea, dar si organizarea penitenciarelor Doftana, Mislea si Ploiesti.

Cei ce au initiat aceasta actiune au dorit sa recladeasca trecutul penitenciarelor din judetul Prahova, inclusiv a penintenciarului Ploiesti, aducand in atentia publicului istoria acestora si dorinta de a promova aceasta parte a istoriei din necesitatea creerii unei memorii asupra acestui trecut.

penitenciarul ploiesti

Astfel de evenimente nu se organizeaza foarte des in orasul Ploiesti, de aceea cei care au luat parte la deschiderea vernisajului expozitiei, s-au putut bucura de momente unice in care au aflat o alta parte a istoriei orasului de altadata.