Se va deschide Hipodromul Ploiesti in curand

Posted by

Hipodromul din municipiul Ploiesti, cunoscut tuturor locuitorilor orasului si nu numai, are si el istoria sa si totul incepe in anul 1961, cand s-au gazduit primele curse de cai, asta dupa ce hipodromul de la Bucuresti s-a demolat in anul 1960. O scurta poveste spune ca cel mai bun calaret din cursele de cai ale vremurilor de atunci si anume Mircea Stefanescu, foarte cunoscut in toata Romania, a adus la Ploiesti pe cei 200 de cai de la fostul hipodrom din Bucuresti si a organizat primul derbi pe care l-a si castigat in acelasi an.

Actuala constructie infatiseaza altfel dispunerea cladirilor care o alcatuiesc, astfel ca initial turnul arbitrilor, cladirea principala si tribunele erau amplasate opus fata de ceea ce vom putea vedea azi. Din istoria locului mai aflam ca s-a stabilit un record in anul 1970, in timpul Derbiului de Trap, cand au luat parte la spectacol aproximativ 11.000 de persoane. Mai tarziu, in anul 1983, au fost modificate locul de plecare si cel de sosire intru-cat s-a dat spre folosire o noua tribuna principala. Deoarece in anul 2005, societatea careia i s-a oferit dreptul de a exploata hipodromul, nu a respectat clauzele contractuale incheiate cu Primaria Municipiului Ploiesti, litigiul aparut a fost solutionat si asta in favoarea comunitatii ploiestene. In anul 2010, dupa o pauza de 4 ani de zile, s-au reluat cursele de trap de la Hipodrom.

Proiectul ce include renovarea care este in plina desfasurare la Hipodrom s-a finantat din fonduri europene, iar investitia care a costat mai bine de 15 milioane de euro ar fi trebuit sa fie gata inca de la sfarsitul lunii decembrie 2015. Din pricina intarzierii de sase luni de zile, toate platile catre constructori au fost efectuate din banii locali, deci din bugetul local. Si ca sa luam parte la prezentarea hipodromului renovat si care se afla in curs de finalizare a lucrarilor care inca se fac, o drona a filmat tot locul si a surprins niste imagini senzationale. Dupa parerea mea, arata destul de bine si asteptam finalizarea lor, care se anunta la finele acestei luni iunie.