Spania, atractie turistica pentru multi ploiesteni anul acesta

Posted by

Despre Spania am auzit cu totii pentru ca am studiat despre ea in scoala generala, poate ca am si vizitat-o cel putin o data pana acum. S-a facut remarcata prin capitala Madrid, capitala renumita pentru viata de noapte, chiar daca urmatoarea zi petrecaretii trebuiau sa mearga la joburi si nu numai. Madridul s-a facut cunoscut si prin faptul ca are cea mai extinsa si cea mai rapid dezvoltata retea de metrou din lume. Impresionant, nu-i asa?

Capitala, astazi una moderna, Madrid este centrul cultural si de transporturi pentru intreaga tara Spania. Pe langa aceste aspecte, capitala este si centrul industrial unde se realizeaza majoritatea produselor textile, alimentare si de cauciuc. Mostenirea artistica bogata a Madridului infatiseaza secolele 19 si 20, cu picturile lor, printre care regasim si opera lui Pablo Picasso intitulata „Guernica”. Centrul de arta Regina Sofia adaposteste numai arta contemporana, fiind inaugurat in anul 1986. Alte capodopere care fac parte din bogatia aceasta artistica sunt tapiseriile de la casa primarului (Casa de Ciznero) si de la Palatul Regal ( Palacio Real).

Spania, ca tara, are bineinteles cultura ei istorica bogata si interesanta, trecand de la epoca romana si vizigota la cea musulmana pana la cucerirea crestina, cand Madridul a intrat sub controlul fortelor crestine in anul 1085. Lasand istoria deoparte, aceasta tara are atatea locuri de vizitat, iar cele mai importante – daca te afli acolo sau ai de gand sa calatoresti – sunt : Puerta del Sol ( piata creata in secolul 19, situata central, semi-ovala si aglomerata; aici troneaza si simbolul orasului Madrid: un urs urias care mananca fructe dintr-un copac), Plaza Mayor (dateaza din Evul Mediu; in incinta ei se afla Casa de Panaderia, unde se afla sediul brutarilor, locatie finalizata chiar inainte de infiintarea pietei), Gran Via, El Retiro, Puerta de Alcala.

In patrimoniul UNESCO, Spania are multe orase istorice ca orasul vechi din Segovia si din Santiago de Compostela, Avila, Toledo, Caceres, Salamanca. Tot in patrimoniu, regasim pesterile din Altamira, situl arheologic din Merida, Manastirea Poblet, Manastirea si Escorialul din Madrid, catedrala din Burgos si cel mai recent este locul istoric de unde se extrage mercur, Almaden. Pentru ca am mentionat mai sus despre locuri de vizitat, cele mai populare atractii turistice din Spania sunt Barcelona (obiective turistice ca Sagrada Familia, Muzeul Picasso si cel mai mare stadion din Europa si anume Camp Nou), Cordoba (oras foarte pitoresc din sudul Spaniei), Palma de Mallorca (principalul port si domeniu urban, arhitectura gotica regasita in stilul cladirilor), Marbella (situat pe coasta Marii Mediterane), Sevilla, Granada.

sevilla

Daca va doriti o vacanta reusita, departe de agitatia de acasa sau un concediu in care sa va relaxati nu numai trupul, cat si simturile, va recomand aceasta tara mediteraneana, Spania, care are atatea sa va ofere si in care nu aveti sa va plictisiti, pentru ca puteti merge si vizita locurile pline de istorie si nu numai. In calatoria planificata, puteti opta pentru zborul cu avionul sau mersul cu autocarul. La sugestia motoarelor de cautare ” bilete autocar Spania„, veti gasi multe companii de transport international care ofera servicii la preturi avantajoase sau, cu alte cuvinte, la preturi pentru mai toate buzunarele. Deja multi ploiesteni, persoane pe care le cunosc si prieteni de ai mei, au ales-o ca destinatie de vacanta in acest an.