Bani pentru lucrarile de modernizare a Spitalului Judetean

Posted by

Daca zilele trecute aminteam intr-un articol despre starea Spitalului Judetean si despre faptul ca nu mai sunt locuri disponibile pentru pacienti, Consiliul Judetean vrea sa aloce fonduri, in acest an, pentru finalizarea proiectului de reparatii atat pentru cladirea principala a Spitalului Judetean, cat si pentru renovarea unui etaj al Maternitatii.

In mare parte se doreste imbunatatirea conditiilor de cazare a pacientilor, astfel incat se vor reabilita saloanele, holurile si grupurile sanitare. Pe langa acestea mai sunt propuse si schimbarea mobilierului, amenajari de toalete in toate saloanele, igienizarea spatiilor si nu in ultimul rand montarea unor dotari noi.

Pentru acest proiect de reabilitare al etajului doi al Maternitatii se va aloca un buget de 3 milioane de lei, dupa spusele presedintelui Consiliului Judetean, Bodgan Toader. Se doreste ca in acest an Consiliul Judetean sa aloce o suma importanta pentru lucrarile de modernizare a Spitalului Judetean, dar si pentru materialele sanitare. In cele din urma valoarea proiectului de reabilitare pentru Spitalul Judetean este estimata intre 10-11 milioane de euro.

Prin urmare, daca toate aceste lucrari se vor realiza, pacientii internati in spital nu vor mai fi nevoiti sa stea cate doi in pat, in cel mai rau caz, sau sa se planga de conditiile din spital. Cat despre situatiile recente in care au fost pusi unii pacienti sa speram ca lucrul acesta nu se va mai intampla, chiar daca se asteapta un pic de bunavointa atat din partea medicilor, cat si din partea pacientilor si a apartinatorilor.

Cu toate acestea trebuie sa avem in vedere ca Spitalul Judetean deserveste intreaga populatie a judetului Prahova, in special urgentele – UPU, si nu numai. Sa speram, insa, ca toate aceste investitii propuse de Consiliul Judetean se vor respecta si se vor face avand in vedere necesitatea unor astfel de lucrari de modernizare de amploare atat pentu Spitalul Judetean, cat si pentru Maternitate.